Utvekslingsmuligheter

Godt nyttår!

Fjerde semesteret her på høgskolen er den tiden de aller fleste som har mulighet velger å reise på utveksling. De aller fleste studieretningene som Høgskolen i Innlandet tilbyr har et studieløp der man kan dra på utveksling, og for noen linjer er det til å med obligatorisk å reise noen måneder til utlandet. Hvilke land og skoler som er tilgjengelig for de ulike studiene kan jeg ikke uttale meg om – men jeg kan snakke sikkert for Musikklinjene her på campus Rena – det vil si musikkproduksjon og music management. For musikkproduksjon-studentene er utveksling en obligatorisk del av studieløpet, mens for oss som går music management er det valgfritt om man ønsker å dra på utveksling eller ikke, selv om de aller fleste velger å dra et halvår til utlandet.

picmonkey-collage-2Bilder hentet fra Colourbox.

Det er heller ikke veldig begrenset hvor vi kan velge å dra. I år har de fleste studentene valgt å reise til England, USA eller Sverige, men dette er langt i fra de eneste alternativene som er. Så lenge du finner en skole som tilbyr fag som er relevante for ditt studie er sannsynligheten stor for at du kan snakke med faglærer og finne en løsning for å reise nettopp dit – uavhengig av om dette er Thailand, Sør-Afrika, Tyskland eller Canada.

picmonkey-collageBilder hentet fra Colourbox.

Å reise på utveksling gir utallige muligheter. Du får nye perspektiver på fag, blir kjent med nye kulturer, får oppleve verden og ikke minst bygger du deg et stort nettverk utenfor Norges landegrenser. Utveksling gir deg som student muligheten til å skape uforglemmelige minner samtidig som du får kombinert det med studier.  I stor grad vil du også kunne få støtte fra lånekassen, og du kan velge deg til skoler der Høgskolen har avtaler som gjør studiet billigere, eller du kan få erasmus stipend til enkelte skoler i Europa.
Selv valgte jeg å ikke dra på utveksling da jeg ikke fant noen skoler som kunne tilby de fagene jeg ønsket, og valgte derfor å spare pengene og heller bli her på Rena og ta andre fag her. Så jeg blir her i snøfylte Rena dette semesteret også og koser meg med studier og valpeoppdragelse.

img_5588

Om dere ønsker et intervju eller lignende med en av studentene som er på utveksling så er det bare å legge igjen en kommentar under så skal jeg prøve å få til det!

//Andrea – Music Management

2 kommentarer om “Utvekslingsmuligheter