Nytt navn, nytt bygg og nye fag!

Som dere kanskje har fått med dere har vi i Høgskolen i Hedmark fusjonert med Høgskolen i Lillehammer. I praksis har ikke dette betydd noe for oss studenter enda, vi legger ikke merke til endringene som skjer, annet enn at vår elskede snurrelogo er byttet ut med den mer fargeglade INN-logoen.

Uansett! Det er jo litt spennende å se hvilken betydning dette får for oss. Håpet vårt er å etterhvert bli et universitet.

Når det kommer til det nye bygget er åpningen av dette på fredag! Det feires selvsagt stort med festmiddag, taler, nøkkelseremoni og trubadur! Veldig spennende. I den forbindelse har det vært snakk om å sette navn på alle rommene, og de som kjenner til Evenstad fra før vet at her snakker vi ikke om kjedelige «Klasserom 1003» og lignende, for fra før av har vi både Ferdinand og Litago i Låven (som er ett av byggene våre, det ser selvsagt ut som en låve, fin og rød!), Ørneauditoriet (der det er stoppet ut et utvalg av ørner, kråkefugler, ugler og ei mus) og Hviterommet i Hovedbygget, og studenthyblene har navn som «Fjellreven», «Spurveugla», «Myrhauken», «Musa» (prøv å ikke le!) og «Fjellfiolen». Selv har jeg bodd på «Ravnen» og «Jerven» før jeg flytta ut av campus. Jeg synes sånne navn gjør det enormt mye mer koselig å gå på skolen, så jeg er veldig spent på hvilke navn de nye rommene får. Helt ærlig hadde jeg tenkt til å ta noen bilder til bloggen i dag slik at dere fikk et innsyn i det nye bygget, for det er ganske stilig, med åpen peis midt i resepsjonen, glassdører inn til klasserommene og kraftig treverk, men det utgikk. Det var en hard kveld på Biotopen (studentpub’en vår) i går, så dagen har gått med på drikke mye melk! Men jeg kan jo legge ved det Statsbygg har lagt ut, slik at dere får en viss anelse.

Det er veldig mye spennende som skjer på Evenstad for tiden, noe som også er grunnen til at jeg ikke har fått posta innlegg i det siste. Jeg skal ikke gå dypere inn på hva jeg driver med, for det er ikke helt spikra enda, men jeg kan jo vise dere noe jeg er veldig gira på, som Ruben Bøtun jobber med. Nemlig Norsk ElgsenterKjempespennende. Dette kommer opp nå snart, og vil inneholde bl.a. en guidet tur der du får rykende fersk forskning servert mens du koser deg med dyrelivet langs Glomma, kikker på våre to (snart tre!) elger, og lærer om fangstgroper og feller. Jeg er mildt sagt dritgira! For oss som bor på Evenstad fast er det da også mulighet for litt mer folkeliv om sommeren, noe som er veldig fint!

Nå har vi jo nettopp hatt eksamen i Naturoppsyn og Viltøkologi. Naturoppsyn er jo som sagt i et tidligere innlegg, et tredjeårsfag, men det blir stadig mer tydelig for meg at man må understreke for spesielt førsteårsstudenter at man kan ta fag som ikke ligger i løpet ditt, og også fag som ligger senere i løpet ditt enn du befinner deg akkurat nå. Det betyr at du, om du har lyst, kan ta ekstra fag i starten, for så å ha færre fag tredjeåret. Det driver jeg med for å få mer tid til bachelorskriving, så jeg har da nettopp tatt Naturoppsyn (krysser fingrene for vel bestått!), og har nå meldt meg opp til Naturveiledning, som begge er tredjeårsfag. Jeg prøvde også å kjøre Fiskeriøkologi, som er et 15stp-fag sammen med Biomedisin og Rovviltforvaltning, men da ble det for mye, så sistnevnte utgikk. Er greit å ikke ta på seg for mye, også.

Akkurat nå har jeg faget Vitenskapelig metode & statistikk, som ligger i løpet som et andreårsfag med 15stp. Veldig greit hittil, jeg har vært borti en del statistikk fra da jeg gikk på Rena, så mye av det kjenner jeg igjen. Tror også de fleste henger med enda. Naturveiledning er 7,5stp, og har oppstart på fredag. Det handler, utifra det jeg har forstått, mest om pedagogikk. Så jeg føler meg ganske trygg enda, siden jeg har gått pedagogikk gjennom instruktørutdanning i NKK tidligere (utrolig hva man får bruk for i studiene!).

Sånn ellers, så er det bare å spørre her på bloggen om dere lurer på noe. Jeg er her for å svare!

Sånn ellers legger jeg ved et bilde for å vise akkurat hvor DIGG Evenstad faktisk er. Jeg og samboeren min Vegard har bil, men de dagene vi starter litt senere kommer vi oss på skolen ved å snørekjøre med hundene (altså gå på ski) eller kjøre hund med snowracer eller slede, siden vi leier hundegård på skolen og kan ha hundene der mens vi har forelesning. Hvor mange steder kan du egentlig gjøre det?

Transporten vår til og fra skolen via Glomma. Typisk Evenstad?