Nytt år, vi er godt i gang!

Etter juleferie med jobb, pugging eller feriefølelse håper og tror jeg at alle synes det var godt å komme seg tilbake til hverdagen med skole. Vi på Blæstad begynte året med eksamener i uke tre. Dermed ble vi ferdige med første semesteret.

Nå har vi startet fagblokket traktor og basismaskiner. Jeg er nok ikke den eneste i klassen som har gledet meg litt ekstra til dette. Det er en så god følelse når læreren forklarer ting som du har opplevd eller vært borti, i levende livet, og plutselig får oppklart. Aha! Det var derfor traktoren ikke slo seg av allikevel dersom vi slo den av og dro ut nøkkelen. Et mysterie er løst!

Vi er uvanlig mange i klassen i år med 25 personer. I de praktiske momentene, har vi delt klassen i to verkstedsgrupper.

Vi begynte med det grunnleggende, å skru en motor fra hverandre og så tilbake sammen igjen, uten å få altfor mange skruer og deler til overs.

Første oppgaven i faget er å skrive en brukermanual for en Massey Ferguson 7726 Vt.

På de litt nyere traktorene har man fått litt flere knapper og funksjoner å velge mellom. Da er denne manualskrivingen veldig bra.
For sånne som meg, som er glad i og vant til de litt eldre og mer simple traktortypene, blir dette glimrende. Jeg kommer til å lære masse!

Elisabeth
Årsstudium i landbruksteknikk