Nå kan du søke studier!

Idag, 1. februar, åpnet Søknadsweb til både våre lokale opptak og Samordna opptak. Det betyr at du nå kan gå inn å søke studier!

Hvordan vet jeg om studiet jeg skal søke er i lokalt eller samordna opptak?

Når du er inne på studiesidene våre kan du klikke rett på knappen søk opptak (se skjermbilde) og da kommer du til riktig Søknadsweb for det studiet du er inne på.

skjermbilde-soknadsknapp-studier

Noen studier søker man også gjennom andre ordninger, som Kompetanse for kvalitet, der står det spesifisert i teksten hvordan du søker.

Samordna opptak:

Hvis du skal søke et studium gjennom Samordna opptak kan du enten gå fra våre nettsider (via søk studie-knappen) eller gå rett til denne siden www.samordnaopptak.no. Du bruker MinID til å logge deg inn på Samordna Opptak.

Søknadsfrist på studier i Samordna Opptak er 15. april for ordinære søkere. For Noen grupper er fristen 1. mars. Du lese mer om hvilke grupper det gjelder her: Grupper med 1. marsfrist.

Opptakskontoret har nytt telefonnummer i år: 62 43 00 04 (åpningstid 10:00 – 14:00).

Spiller det noen rolle hvilket studium du setter øverst?

Det er viktig at du har det studiet du helst vil inn på øverst på lista. I Samordna Opptak kan du legge inn inntil 10 studieønsker i prioritert rekkefølge, uavhengig av hvilken skole det tilhører. Det viktigste er å få inn alle studier av interesse innen 15. april, deretter har du mulighet til å omprioritere søkene dine helt fram til 1. juli. Dette er greit å huske på hvis man synes det er vanskelig å vite hva man har aller mest lyst til.

Lokalt opptak:

Høgskolen i Innlandet har endel studier som man kan søke direkte gjennom vårt opptakskontor. I hovedsak gjelder det master- og videreutdanninger. I år har vi et lokalt opptak for studier på Lillehammer og et lokalt opptak for studier på de andre studiestedene (tidligere Hedmark). Dette skyldes at man ikke har fått felles systemer på plass etter at de to høgskolene ble slått sammen fra 1.1.17. Bruk søk opptak-knappen inne i studieotalen for  komme til riktig søknadsweb.

Lokalt opptak Hedmark finner du her: Søknadsweb Hedmark
Lokalt opptak Lillehammer finner du her: Søknadsweb Lillehammer

Søknadsfristen er den samme som i Samordna Opptak (15. april).

Trenger du hjelp?

Står du helt fast og lurer på noe finner du svar på mye både på nettsidene til samordna optak og på Høgskolen i Innlandet sine søknad og opptakssider. Du kan også ringe til Opptakskontoret på Tlf 62 43 00 04 eller sende epost til opptak@inn.no

Du kan dessuten møte oss på utdanningsmesse i Trondheim (2-3 februar), Bodø (7-8 februar) og Oslo (15-16 februar). Kom gjerne innom oss så hjelper vi deg:)

Masse lykke til med både søkeprosess og studievalg.

Hilsen Linn  Linn

Fagleder Marked/rekruttering, Høgskolen i Innlandet