Hvordan ser en vanlig uke ut som Music Business student?

Nå er det vel mange der ute som er på søken etter hvilket studie de skal starte på mot høsten, og 1. februar åpnet Samordna Opptak for å sende søknad. Frem til 15 april kan dere lese dere opp på ulike studier å ta et valg om hva dere ønsker å studere videre. For dere som vurderer Music Business her på Høgskolen i Innlandet tenkte jeg å gi litt informasjon om hvordan en uke som student ser ut!

img_4891

Hvor? Som de fleste nok har fått med seg foregår Music Business Management og Production på Campus Rena. Rena er kjent for å være et lite sted med kalde vintere, og selvsagt for å være starten på Birken. Fordelen med at Rena er et så lite sted er at studentmiljøet blir helt unikt. Ikke bare innad i din studieretning, men alle studenter på tvers av trinn og studie tilbringer mye tid sammen både på skolen og på fritiden. Det er rett og slett unormalt å gå gjennom gaten her uten å se noen du kjenner.

Fag? Både Management og Production er lagt opp med forelesninger hver uke. Disse består av musikkrelaterte fag så vel som markedsføring og økonomi fag. De fleste semestre vil bestå av to musikkrelaterte fag, og to fag som vil gi deg en bredere forståelse for relevante emner, som for eksempel markedsføringsledelse, driftsregnskap og samfunnsvitenskapelig metode. På denne måten vil du som student gå ut av Høgskolen med en bachelor som gir mange muligheter for videre veivalg.

img_4905

Arbeidsmengde? Som sagt er studie lagt opp med forelesninger, med seminarer i ny og ne. På disse studiene er det lagt opp til at du har 4 forelesninger i uka, som alle varer mellom 2 og 5 timer. Annet enn disse forventes det mye egenarbeid av deg som student, da du aller helst skal ha lest deg opp gjennom alt pensum innen semesteret er over. Dette betyr at du må ha en god del selvdisiplin for å bli en topp-student her.

Fritid? Dere skjønner da kanskje også at dere får en god del fritid her. Denne kan dere benytte til å studere, gjerne på campus eller hjemme, men Rena har også andre aktiviteter å by på. Det legges opp til quiz og jam på baren annenhver uke, alkoholfrie kvelder der det serveres mat og legges opp til aktiviteter, og Rena har også blant annet Kino og Bowling. Rena ligger også kun to timer fra Oslo, og 4,5 timer fra Trondheim, så hjemreise i helger og langhelger er ikke et problem verken med bil eller tog. Du har også tid på siden av studie til å kunne drive med hobbyer, ha barn (det legges godt tilrette med tilbud fra kommunen), arbeide, eller andre ting. Du kan også bruke dagene i musikkstudioene på campus, og selv om bare Production studentene har tilgang hit er det sjelden noe problem at du som Management student slenger deg på.

Håper dette kunne gi dere litt innblikk i hvordan Music Business fagene her på Campus Rena ser ut! Er det noe som helst dere lurer på, så legg igjen en kommentar så skal jeg svare som best jeg kan.

Husk å søke via Samordna Opptak før 15. April!

//Andrea – Music Business Management