Nytt år, nye fag, nye muligheter

Nå er det en stund siden vi feiret det nye året, men her får dere en liten oppdatering på hva som har skjedd på Blæstad siden den gang, faglig sett.

Vi på Blæstad slapp unna førjulstresset eksamenslesing. I stedet fikk vi koselige romjulsstudering med gløgg og sju slag. For vi hadde eksamener i midten av januar. Min klasse, 1.klasse Agronomi, hadde eksamen i biologi og rapport og analyse. Biologi er faget som skulle klargjøre oss for både Husdyrhold og Plantevern-fagene. Alt henger sammen.
I Rapport og analyse skulle vi lære hvordan man skriver en god og innholdsrik rapport, og ulike metoder for å regne statistikk, og 100% av klassen er veldig gode på excel nå. Og klare for å tre inn i rådgivningsyrket hvis man ønsker det.

Så etter en deilig ferie (også kalt helg) etter endt eksamen, startet vi med de berømte blanke arkene. Og et nytt fag: Husdyrhold 1. Til nå har vi lært om næringsstoffer og fordøyelsessystemene til de ulike husdyrene, med bakgrunn i det vi lærte i biologi. Den siste uka har vi lært om laktasjonsfysiologi og fôrplanlegging. For de som har gått naturbruk eller agronomi på videregående, blir nok dette litt repetisjon, men det kan vel ikke skade.
Jeg tror nesten alle syns dette er et ålreit og interessant fag. Det blir på en måte mer og mer relevant for det man kanskje ender opp med å jobbe med senere.

Vi har tre forelesninger i uka, samt et seminar som fungerer som en slags gjennomgang av det som er blitt lært tidligere i uka der vi som studenter får bidra i enda større grad. Læreren lager oppgaver som vi skal løse til seminaret, og som vi gjennomgår sammen da. Dette har fungert godt hittil, og det er en god måte å repetere og tilegne seg mer kunnskap på, av både lærer og medstudenter.

1.klasse Landbruksteknikk har startet med Traktor og basismaskiner, les mer om hva Elisabeth syns her.

2015-11-23-13-01-07

Snappes & blogges, auf Wiedersehen!

Siri Josefine Mo
Årsstudium agronomi