Hvorfor jeg elsker å være student

De som har lest mitt første innlegg her på Studentbloggen fikk kanskje med seg hvor godt jeg liker å være student. Jeg trives som student rent faglig, men aller mest liker jeg å være student på grunn av det sosiale studenttilværelsen tilbyr.  Et sitat jeg har med meg fra studietiden i Trondheim (og som frivillig på Studentersamfundet) er følgende, sagt av den første formannen på Samfundet Edgar B. Schieldrop:

«Høiskolen vil gjøre dere til studerende. Vi, Samfundet, vil gjøre dere til studenter».

Akkurat det sitatet har festet seg veldig hos meg, fordi det veldig enkelt sier noe om hvor stor del det sosiale er i det å være student. For mens man kanskje møtes på skolebenken på samme måte som for eksempel på videregående, er du som student plutselig omgitt av mennesker som har de samme faglige interessene som deg. Og i motsetning til grunnskolen og videregående skole, er du nå omgitt av folk som er der fordi de har valgt det og ønsker å være der.

Det sosiale livet som student kickstartes med fadderukene, og gjennom semesteret sørger blant annet studentforeninger, linjeforeninger og andre sosiale tiltak for at det alltid skjer noe som student. Headerbildet til dette innlegget er hentet fra ballongslipp under åpningen av UKA Lillehammer tidligere i dag, som er en liten minifestival arrangert av og for studenter, med alt fra stand-up til ølsmaking og konserter. På psykologi har vi linjeforeningen Students’ Psychology Union som bidrar til sosialt samhold på tvers av kullene, med blant annet sosiale arrangementer som akedag og nyttårsbord, men også faglige arrangementer som karrieredag og «Psykokveld». Faktisk er det Psykokveld i kveld, der psykologen Peder Kjøs kjent fra «Jeg mot meg» på NRK kommer for å prate. Disse tingene er bare noe av det man kan være med på som student, og jeg er sikker på at alle og enhver finner noe de vil delta på som de ikke hadde mulighet til før de ble student.

Noe av essensen av det som gjør studenttiden så fin er nok også friheten. Man befinner seg i en magisk tid der man nettopp har sluppet unna foreldres regler og er uavhengig kanskje for første gang, og før tiden der arbeidslivet og «voksenforpliktelser» spiser opp dagene. Studentårene er tiden for spontane tacokvelder, spillkvelder, fester og masse gøy. Tiden der sosialt samvær kan skje helt uten iherdig planlegging eller febrilsk leting etter åpninger i en alt for full kalender.

20170214_181716
Samle 8 venner til tacotirsdag, med bare noen timers varsel? Ikke noe problem!

Men, det varer bare et kort øyeblikk. For de fleste vil studietiden bare utgjøre noen få år av livet, og en dag står man der ferdig utdannet, klar til å være «voksen». Du innser at venner fra alle kanter av Norge i mange tilfeller er synonymt med at du har venner som også vil bo på alle kanter av Norge. I år feirer jeg 7-års jubileum med mine beste venninner, som jeg kjenner fra studietiden i Trondheim. 3 av de årene har vi bodd i hver vår by, og jeg tror min verste kjærlighetssorg var da jeg innså at vi nok aldri kommer til å bo i samme by igjen. Så nyt tiden, for plutselig er den forbi. Jeg er kjempeglad for at jeg har en studietid nummer 2, for det er så utrolig gøy å være student!

Til slutt vil jeg oppfordre alle til å omfavne studenttiden. Nyt friheten og si ja til så mye du kan!

13731051_10157144318300147_5630092091402882984_o
Mari, Mari og meg. Bor i henholdsvis Oslo, Svolvær (snart) og Lillehammer.

Linn
1. årsstudent
Bachelor i Psykologi

3 kommentarer om “Hvorfor jeg elsker å være student

1. Forresten pendler du fra Oslo til Lillehammer? Eller bor du i Lillehammer er det ikke slitsomt siden jeg tenker å søke psykologi i Lillehammer og jeg bor i Oslo å.

Mvh Emily

1. Jeg bor i Lillehammer! Vil ikke anbefale å pendle på grunn av de sosiale konsekvensene det får. Vi har mange som pendler fra nærliggende byer til Lillehammer (Hamar f.eks.), og jeg opplever at de blir veldig begrenset av det mtp. sosialt liv og deltakelse. Det sosiale er en så stor del av det å være student, så for å få mest ut av det ville jeg valgt å bo i byen jeg studerer i. Du kan lese om hvor du kan bo i det siste innlegget mitt her på bloggen https://hogskoleninnlandet.com/2017/03/29/hybel-i-lillehammer/ 🙂 Lillehammer er et fint sted å bo og ikke for langt unna Oslo, så ikke vær redd for å flytte hit!