To studier – en lys framtid

Mange tror kanskje at man må bli bonde hvis man velger en utdanning på Blæstad. Det er ikke tilfelle. Klart man kan velge å bli bonde når man er ferdig her, men det er uendelig mange muligheter på hva man kan velge å gjøre ved endt skolegang.

Noen velger å starte på arbeidslivet. Og det kan være så mangt. Rådgivning er en veldig viktig og sentral del av norsk landbruk, både på nasjonalt, regionalt og lokalt plan. I tråd med utviklingen av nesten alt, skjer det endring i landbruket også; både teknologisk og ved forskning på/med dyr og planter. Dermed er norske bønder helt avhengig av gode rådgivere. Både for å holde tritt med utviklingen, og for å være nyskapende og utvikle på egenhånd.
Som nevnt er forskning en sentral del av utviklingen av landbruket. Vi vet mer nå enn det vi gjorde før, og da må vi rettes oss etter den nye kunnskapen for å forbedre drifta.
Derfor velger mange å fortsette utdanninga si, enten med en master på Blæstad i Bærekraftig landbruk (tilbys ikke i 2017), eller så kan man benytte seg av blant annet NMBUs mange masterprogrammer. Der er man en del av et miljø der det forskers på ulike emner innenfor landbruket.

Ellers er det mange ulike organisasjoner som trenger folk med kunnskap som man for eksempel kan tilegne seg på Blæstad. Eksempler på dette er Tine, Nortura, Felleskjøpet, Mattilsynet, Norges Bondelag og Naturviterne.

Hvis du vil ta en utdanning i Landbruksteknikk, vil du kunne jobbe innenfor landbruksmaskinbransjen, i tillegg til det som er nevnt ovenfor.

Så enten man har/tar/får en bachelor i Agronomi eller Landbruksteknikk, er man kvalifisert til mange jobber rundt om i landet. Og det er vel egentlig bare fantasien som setter stopper for hva man kan gjøre med en utdanning fra Blæstad.

Siri Josefine Mo
Årsstudium agronomi
Bachelor agronomi

047.JPG

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s