Jobbmuligheter

En utdanning innenfor juss gir deg mange valgmuligheter!

Som jurist har man mange valgmuligheter når det kommer til jobb. Man kan jobbe innenfor offentlig eller privat sektor og det er et stort mangfold i hvilke rettsområder og stillinger man kan velge i.

De mange valgmulighetene gjør det desto vanskeligere å bestemme seg. Du kan sammenligne det med å stå foran smågodtet i nærbutikken og kun få muligheten til å velge en type; det er ikke så lett (hvert fall for min del).

Hva har jeg lyst?

Når folk spør hva jeg har lyst til å jobbe med etter endt utdanning, føler jeg meg som et stort spørsmålstegn innvendig. Uten å ha noe bra svar ender jeg alltid opp med å ramse opp en haug med stillinger og rettsområder som interesserer meg.

Det gjør verken meg eller samtalepartneren min noe klokere, om ikke annet bare mer forvirret.

Samtidig er jeg såpass tidlig i studiene at jeg kun har vært borte i et fåtall med rettsområder.  Jeg skal lære om mange nye rettsområder og har forhåpentligvis over fire år med betenkningstid før jeg må hoppe ut i arbeidslivet (målet er å ta en master i rettsvitenskap).

man-742766_1920

Ikke stressa

Akkurat nå er jobb såpass fjernt for meg, og det er derfor ingen stor krise at jeg ikke helt enda vet. Jeg har fortsatt fire år foran meg på skolebenken der jeg skal lære masse nytt og masse tid til å reflektere over hva jeg har lyst til å bli/jobbe med.

Planen er også å søke på sommerjobber og internship senere i stuideløpet. Da får jeg litt mer innsikt i hvordan arbeidslivet kan være.

I mellomtiden er fokuset å gjøre det bra på studiet og oppleve mest mulig mens man ennå har lange ferier og masse fritid til disposisjon (såfremt man ikke studerer til å bli lærer).

Neste gang dere hører fra meg er jeg faktisk i eksotiske østen, så følg med på bloggen!

china-1177009_1280

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s