Gjesteblogg!

Hei! Mitt navn er Thea Skjønhaug og denne gangen er det jeg som skal skrive her på bloggen. Jeg kommer fra en liten bygd som heter Nord-Odal, som er en times kjøring sørover fra Hamar. På gården jeg kommer fra driver vi med ammeku. Vi har per i dag en flokk på 13 men med nytt fjøs har vi nå planer om å utvide flokken til 30 stk.

Jeg valgte å gå landbruksteknikk på Blæstad fordi jeg ville lære mer om det tekniske ved landbruket, for eksempel om maskiner og bygninger. Drømmen min er å bo på gård og drive med ammeku, etter jeg er ferdig på skolen. Da må jeg ha kunnskap om de maskinene jeg kommer til å bruke. Jeg kan også tenke meg et arbeid bare med maskiner siden jeg synes det er veldig spennende.

Som nevnt i en tidligere blogg, så har vi faget traktorlære og basismaskiner nå, der vi lærer om bl.a. motorens oppbygning. I det siste har vi gått videre og inn på elektro og hvordan elektornikken henger sammen inni maskinene. Vi har koblet forskjellige lyskretser. Som eksempel baklys, ryggelys og frontlys koblet på et elektrisk anlegg med vinduspussermotor og blinklys. Vi har en innleveringsoppgave på dette, der vi har brukt målingene fra praksisøvelsene på de forskjellige strømstyrkene og spenningsfallene.

Jeg er studentrådsleder i 1. klasse landbruksteknikk og attpåtil er jeg informasjonsansvarlig i Studentrådet. Siden Blæstad er ett lite campus betyr det at Studentrådet ikke er så stort det heller. Dette er bra! Det gjør at det er lettere å komme til om man har noe man vil snakke om. Det er mindre personer å forholde seg til.
Studentrådet møtes en gang hver måned og der snakker vi om saker som har kommet inn fra klassene, ledelsen eller andre organisasjoner som Studentrådet har kontakt med.

Som elev ved en liten campus som Blæstad er det veldig lett å påvirke sin skolehverdag og studentmiljøet er flott. Alle kjenner alle, og det er en av grunnene til at jeg valgte denne skolen.

Håper at dere likte innlegget mitt og at dere vurdere å søke Blæstad og bli en del av denne fine skolen og det gode studentmiljøet.

Thea Skjønhaug.

Årsstudium i landbruksteknikk