Å flytte til et nytt studiested

God mandag!

Ny uke og snart er søkefristen her. Mange har nok allerede bestemt seg for hva de vil søke til, men å flytte til et nytt sted, nytt studie og nye mennesker kan virke skremmende. Du vet ikke hva du kommer til, kanskje det har vært vanskelig å finne hybel/leilighet? Av den grunn kan det være en god idé å forberede seg litt. Søk litt rundt på ulike plasser å bo i forhold til campus, eller snakk med noen som har studert der du ønsker tidligere. Jo mer research du gjør jo større er sjansen for at du trives der du ender opp.

Ikke minst – sjekk opp når ting skjer. Når starter fadderuka? Kanskje det kan være lurt å reise opp til campus og flytte inn noen dager tidligere for å komme i orden. Sjansen er stor for at flere andre studenter også kommer opp litt tidligere, og på denne måten blir du fort kjent med medstudenter og de du skal bo med hvis du bor på hybelhus eller i kollektiv. Fadderuka er uansett noe du ikke bør gå glipp av. Denne uken er lagt opp for å kunne ha det moro og bli kjent, og på de fleste campuser er fadderstyret flinke med å skape aktiviteter, godt miljø, sørge for at det ikke er drikkepress og sørge for at alle føler seg inkludert.

Men så har du kanskje ikke bodd for deg selv før og ikke er helt forberedt på hva dette vil innebære? Ta det som det kommer. Jeg hadde aldri vasket klær selv før jeg flyttet opp hit til Rena, men det lærer man fort. Last ned apper for å finne de beste mattilbudene, skaff deg en enkel forståelse for din daglige økonomi, og så vil det vise seg at du lærer av feil. Kanskje du er blakk en uke før stipendet kommer, kanskje favorittskjorta krymper i vask, men alt lærer du av. Du skal tross alt være student i noen år fremover!

Gjør research, og innse at du lærer mens du gjør. Så kommer starten på det nye studiestedet til å gå som smurt.

//Andrea – music business management