Det er glad-mandag.

Det er mandag, og vi er godt i gang med den andre praksisuken for dette semesteret. Jeg må bare starte med å si at det er helt fantastisk å være ut i praksis igjen. Barnehagehverdag, er ganske annerledes fra den vanlige studenthverdagen.
Det er noe helt magisk å komme til en arbeidsplass mandag morgen, og det første som møter deg er søte og blide barn. Som har masse nytt å både fortelle og vise deg. Det er en ubeskrivelig følelse man får når barna gir utrykk for at du er savnet, og at de har ventet på deg. Man føler seg både likt og verdsatt. Og kanskje mer sikker på både seg selv, og sin profesjon.

Praksis kan være slitsomt til tider. Det er ikke arbeidet som er slitsom, men alt annet av oppgaver og innleveringer som skal gjøres underveis. Som student så må man bruke tiden godt. Dette i forhold til å både bli kjent med teori, barn og en selv. Det som er fantastisk med praksis er at det utfordrer den enkelte, til å” pushe” seg selv. Praksis utfordrer oss studenter på ulike plan, og gir oss innsikt og forståelse av hvem vi er, og kanskje noen tanker om hvem man ønsker å bli i fremtiden.

I en barnehage kontekst handler praksis om å se likhetene mellom teori, og praksis. Det handler om å stille spørsmål til praksis, og prøve å forstå rådende sannheter fra ulike perspektiver.
Det stiller krav til oss studenter om å være observante, kritisk tenkende og reflekterende, gjennom vår hverdag. Og som barn får vi også flotte mulighet, til å være nysgjerrige, undrende og kreative til å både skape oss selv, men også skape en meningsskapende hverdag både for oss og andre.

Jeg ønsker å avsluttet dette innlegget med noen av de fine bildene jeg har fått med meg hjem.

tegninger

Mandag blir ikke regnet som blåmandag når man jobber i barnehage. Jeg velger å kalle det for glad mandag istedenfor.

Ashwi.Abdo

8 thoughts on “Det er glad-mandag.

1. Hei, jeg lurte på hvordan er undervising i Hamar og er det noen dager dere har fri fra skolen, eller er det obligatorisk å være der hverdag?
    Emily

2. Hei, jeg lurte på siden du studerer barnehagelærer måtte du han S1 og S2 fra vgs ? Man kan ikke søke på det hvis man har matematikk 2P ?

mvh Emily

1. Hei Emily. Takk for spørsmål.

Nei det som er avgjørende er at du har hatt/har studiespesialisering først og fremst. Og matte 2P tror jeg ikke blir noe problem, da bhg. lærer ikke krever realfag. Jeg hadde ikke S1 eller S2 på vgs.

Håper det var et godt nok svar.

A.M

1. Heisann Emilia, takk for spørsmål.

Nei det er ingen krav om S1 eller 2 fra videregående. Det viktigste er at du har studiespes. først og fremst.
      Lurer du på noe mer, så still gjerne 🙂

A.M.

2. Takk for informasjonen siden jeg har gått på studiespesialisering og jeg tenker å studere barnehagelærer så jeg lurte på hvordan er miljø i Hamar er det miljøvennlig? Jeg lest at du bodde i Oslo også flyttet du til Hamar

Mvh Emily

3. Jeg er ganske fornøyd med både skolemiljøet, studentmiljøet og selve atmosfæren i Hamar. Det er en veldig koselig og rolig by. Skolen ligger ganske sentralt, dette i forhold til togstasjon og andre attraksjoner som kjøpesenter, kino osv. Det jeg liker med Hamar er at det meste er å nå ved gå avstand. Og i de årene jeg har bodd her, så har jeg kun tatt bussen 2-4 ganger totalt.
      Håper det var et ønskelig svar. Still gjerne flere spørsmål dersom det skulle dukke opp, så ses vi kanskje til høsten.

– A.M.

4. Takk for informasjonen og det du svarte hjelp. Forresten er det med hybel i Hamar? Eller man kan pendle fra Oslo til Hamar fordi det er bare 1 t og 16 min. Vi ses sikkert til høsten:)

Emily