Det er glad-mandag.

Det er mandag, og vi er godt i gang med den andre praksisuken for dette semesteret. Jeg må bare starte med å si at det er helt fantastisk å være ut i praksis igjen. Barnehagehverdag, er ganske annerledes fra den vanlige studenthverdagen.
Det er noe helt magisk å komme til en arbeidsplass mandag morgen, og det første som møter deg er søte og blide barn. Som har masse nytt å både fortelle og vise deg. Det er en ubeskrivelig følelse man får når barna gir utrykk for at du er savnet, og at de har ventet på deg. Man føler seg både likt og verdsatt. Og kanskje mer sikker på både seg selv, og sin profesjon.

Praksis kan være slitsomt til tider. Det er ikke arbeidet som er slitsom, men alt annet av oppgaver og innleveringer som skal gjøres underveis. Som student så må man bruke tiden godt. Dette i forhold til å både bli kjent med teori, barn og en selv. Det som er fantastisk med praksis er at det utfordrer den enkelte, til å” pushe” seg selv. Praksis utfordrer oss studenter på ulike plan, og gir oss innsikt og forståelse av hvem vi er, og kanskje noen tanker om hvem man ønsker å bli i fremtiden.

I en barnehage kontekst handler praksis om å se likhetene mellom teori, og praksis. Det handler om å stille spørsmål til praksis, og prøve å forstå rådende sannheter fra ulike perspektiver.
Det stiller krav til oss studenter om å være observante, kritisk tenkende og reflekterende, gjennom vår hverdag. Og som barn får vi også flotte mulighet, til å være nysgjerrige, undrende og kreative til å både skape oss selv, men også skape en meningsskapende hverdag både for oss og andre.

Jeg ønsker å avsluttet dette innlegget med noen av de fine bildene jeg har fått med meg hjem.

tegninger

Mandag blir ikke regnet som blåmandag når man jobber i barnehage. Jeg velger å kalle det for glad mandag istedenfor.

Ashwi.Abdo