Enkel mat til en travel hverdag

Når man er student lager man ofte mat til en, og det er ikke alltid like gøy da det er lett å gå for enkle løsninger som knekkebrød til middag. Derfor vil jeg dele noen av de oppskriftene jeg liker godt, som er gode og enkle å lage. I tillegg lager de ikke veldig mye oppvask, noe jeg som ikke har oppvaskmaskin er glad for!

Grønnsakssuppe:

Denne suppen kan fint lages på budsjett. Mange rotgrønnsaker som potet og kålrot er som regel billig, men har du allerede grønnsaker liggende slik som rødbeter, poteter, kålrabi, gulrøtter, tomater osv. har du allerede alt du trenger!

Del opp alle grønnsakene du vil ha oppi, og enten kok dem eller stek dem på brett i ovnen. Dette tar litt tid, men det blir som regel middag til flere dager som du for eksempel kan fryse ned 🙂

Når grønnsakene er ferdig kokt eller stekt skal de mikses sammen, enten med stavmikser eller foodprosessor. Man kan også bruke en smoothie maskin eller gjøre det for hånd med potetmoser eller gaffel.

Tilsett vann til riktig konsistens, smak til med for eksempel buljong eller annet krydder etter ønske og kok opp. Her er det bare fantasien som setter grenser, og man kan få mange forskjellige gode supper.

Du kan også tilsette pasta, ris, kjøtt eller ha brød ved siden av. Her er det bare hva man selv ønsker og budsjett som setter grenser. Jeg liker å ha på litt rømme og kanskje noe grønt når den er ferdig.

Bananpannekaker:

Dager jeg kommer sent hjem eller bare ikke orker en stor oppvask pleier jeg å lage bananpannekaker. Det går utrolig fort!

Grunnoppskriften er banan, egg og havregryn. Her skal også alt blandes til en jevn masse med kjøkkenmaskin. Dette er ikke noe man må gjøre, men om man ikke gjør det burde røren stå en stund så havregrynene sveller og blir myke.

Dette blir supergode, litt tykke pannekaker som jeg pleier å steke i stekepanne med bremykt eller cocosa.

Om du vil ha dem enda mer fluffy kan du tilsette litt bakepulver.

Jeg liker å ha litt mer smak i, og pleier som oftest å tilsette kardemomme og kanel. Det er også veldig godt med fruktebiter eller bær i røra.

Pasta med sei:

Du trenger sei, crème fraîche, grønnsaker etter eget ønske (eller hva du har i kjøleskapet), pasta, salt og pepper. Jeg bruker ofte gulrot og purre.

Kok opp pasta og stek sei, gulrotbiter og purrebiter i en stekepanne. Tilsett så mye crème fraîche, salt og pepper du ønsker.

Håper noe av dette faller i smak!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s