Påske på Evenstad!

De fleste drar hjem i påskeferien, mens jeg og samboeren min ble værende på Evenstad i år. Det har vært litt dårlig med sol og snø nede ved Glommas bredder, så vi har vært en tur oppe på fjellet og kost oss. Blant annet dro jeg opp på Myklebysetra med bikkjene i går, og selv om det var veldig tydelig at det tidligere på dagen hadde vært en stappfull parkeringsplass, så var det nå bare 3-4 biler der.

Jeg liker jo å skryte litt av de fine studenthyttene våre, for de står ganske ofte tomme, og det synes jeg vi skal gjøre noe med. Himmelslottet ligger riktignok et godt stykke inn i skauen, så det er vanskelig å finne fram om du ikke er kjent, og ikke har GPS eller kan å bruke kart, men med hjelpemidler er det en helt alright tur på 3-4 timer til fots, og 1,5t bak en fullastet slede, mulig du greier å komme deg dit like raskt på ski, om du er litt sporty. Og det er nydelig der, men været forandrer seg raskt, så det er viktig å være rustet mot uvær selv på turen inn og ut!

TineSkollJohansen-6
Framme på Himmelslottet!

Hytta er ganske lita, men det fungerer greit å være 3-6 personer der inne om man er komfortabel med hverandre. Mye fordi det er bare ett stort, åpent rom, og man slipper å trenge seg forbi hverandre, så da virker det litt større selv om det egentlig ikke er det. Det er 6 sengeplasser i form av 2 køyesenger og to benker ved kjøkkenbordet, det er en vedovn, og litt kopper, bestikk og tørrvarer i tilfelle noen trenger en nødbivuakk. Hytta skal snart få ny utedo, for den gamle er… Vel… 3 vegger og et tak. Ikke mye privatliv sånn sett, men så er det heller ingen andre i mils omkrets. Her kan du skrike så høyt du vil, enten fordi du er i en typisk norsk skrekkfilm, i gledesrus eller om du er frustrert over at det ikke finnes noen busker å huke seg ned bak engang. Sjansen for at noen hører deg er uansett minimal. Igjen, vi skal snart sette opp en ny utedo.

TineSkollJohansen-17
Kappa og Tundra synes skitur på fjellet er grisegøy!

Man kan gå ganske langt på ski fra Myklebysetra, som også er stedet hvor den andre studenthytta, Kaninburet, befinner seg. Så om vi hadde vært litt sosiale og gira på en enkel hytteferie uten å måtte gå helt inn til Himmelslottet hadde vi altså hatt mulighet til å låne Kaninburet i påska. Men selvsagt, med 4 bortskjemte sofabikkjer og 2 mennesker der den ene er en frossenpinn føles det ganske greit å komme seg hjem om kveldene. På Kaninburet har du dobbel utedo, så her kan man sitte to stykker på en gang. Jeg vet ikke hvor ofte dét skjer, men jeg vil anta at det er ganske sjeldent. Her trenger du ikke skrike så veldig høyt for at folk skal høre deg, for Kaninburet ligger blant en del andre hytter, men med lite innsyn til selve hytta fra både vei og nabohytter.

TineSkollJohansen-22
Litt av utsikten på Myklebysetra, noen få av de mange, nydelige hyttene!

Hva kan man finne på på Evenstad i påska om man ikke vil på fjellet? Vel, man kan isfiske så lenge isen ligger. Man kan kikke på fugler (det er ganske mange som holder til rett ovenfor Evenstad, og det er faktisk ganske spennende å kikke på dem!). Man kan sykle, dra på kino på Rena eller Koppang, eller man kan ta seg en tur inn i skogen og overvære orrleiken (det står på «to do»-lista mi!). Best av alt er det å sitte ute mens det er sol, og bare nyte å ha fri fra studiene litt. Kanskje finner man på noe kreativt, eller så får man gjort noe man skulle gjort for lenge siden. I vårt tilfelle var å rydde i hundegården ganske høyt opp på den lista.

Uansett synes jeg det viktigste er å ta helt fri fra studiene, og å gi seg selv pusterom. For det fortjener vi, alle sammen!