Hyttepåske med nysnø gir overskudd!

Hverdag. Skole. Studier. Jobb. Eksamener. En ganske anna hverdag enn for noen dager siden: venner, sjokolade, snø, ski, seine netter, mer sjokolade.. Og pannebåndskille. Jeg som alle andre savner påsken, og er utrolig glad for at jeg bor på østlandet og har tilgang på ei hytte som har nysnø halve året. Mange stikker til TG – jeg stakk fra TG, hver sin lyst!

Man trenger faktisk ikke reise til Jotunheimen, Lofoten eller Hardangervidda for å få skikkelige skiturer og fjellfølelse. På Ringsakerfjellet, lokalisert midt mellom Rena og Lillehammer, langs Birkenløypa er det helt fantastisk. En time i bil fra Hamar eller Lillehammer, så er man fremme!

Det er noe med å ha fjell så langt man ser, frisk luft, null TV, bil og butikk. Det er et avbrekk i hverdagen, så man kan virkelig puste og kjenne på det å bare være.. For første gang på det jeg kan huske har jeg hverken jobba eller hatt typisk «ungdomspåske» med snowboard og fyll, og merker at jeg er faktisk klar for å gjøre litt skole nå! ..Og det var litt deilig å ha fri fra foreldre også da, kun være med venner, sove lenge, få støle magemuskler av all latteren..

Jeg lever godt og lenge på denne påsken, jammen var det ikke mer enn noen dager på hytta som skulle til for å lade batteriene! Det er ikke noe magisk med hytta, det er det å få koblet helt av, ikke engang tenke på skole eller andre stressende ting. For meg var det lettest å stikke av fysisk fra det, og ikke engang ta med bok til hytta, mens andre kan klare å koble av helt hjemme. Noen liker storby, noen liker strand, og noen liker fjell eller skog. Det å være bevisst på hvordan man sjøl henter seg inn kan være viktig nå før eksamener setter inn. Å aldri ha pause er ingen god idé, det blir som å være våken døgnet rundt i den troen at du får gjort mer, mens man egentlig blir zombie. Pause handler om å gjøre noe annet, ta fri, for hjernens skyld! Det er tross alt den vi lærer med.

Langfredag var vi jentene på tur på Ringsakers høyeste topp, Tuva på 1090 moh. En innmari fin tur med bra vær og fin utsikt. Stilongsen ble kasta med én gang, mens enda mer forsvant på selve toppen, akkurat de bildene legger jeg ikke ut her 🙂

Ta deg fri – vær snill mot deg sjøl og arbeid effektivt når du først arbeider. Det gjelder også ellers. Det er ikkeno vits å sitte åtte timer på lesesalen om du bruker halve tia på Facebook eller spill. Er du sliten og trøtt så ta en kaffepause eller matbit, helst i kantina, IKKE ved PCen eller boka. Når du da kommer tilbake er du klar for mer skole. Så det var mitt beste lesetips: jobb i effektive puljer, og ta pauser.

Snappes på mandag! @Hinnlandet!

Astrid, 2. året folkehelsearbeid på Elverum.

DNT