Skole og arbeid.

Mange som går på Blæstad har erfaring fra før av, innenfor landbruk og gardsdrift.
Noen studenter har fullt fokus på skolen og det sosiale, mens andre kombinerer skolegangen med jobber ved siden av studiene.
Å arbeide på en av alle de gardene og landbruksrelaterte bedriftene som finnes i området, er populært.
Om man vil jobbe innenfor landbruket og ikke har kontakter fra før av, kan jeg anbefale landbrukstjenesten i Hedmark. Det er veldig greit! Man sier ifra hva man har for erfaringer og hva slags jobber man kan tenke seg. Så ordner de resten.

I for eksempel et ku-fjøs må man jobbe hver dag, tidlig og seint. Det passer veldig bra for å få ut mest mulig jobb ved siden av skolen. Enten tar man fjøset før skolestart på morgenen eller så rekker man å ta kveldsskiftet. Eller også lørdag og søndag.
Det viktigste her er vel kanskje at man må huske hva som er første prioritet, og at man klarer å kombinere jobb og skole på en tilfredsstillende måte.

Blæstad har i hvert fall godt rykte, og det er mange av studentene som har gode jobber før de er ferdig utdannet.

Om man vil jobbe med annet så er det fullt av muligheter i Hamar-området.

Tiden går utrolig fort! Påsken er forbi og vi er inne i den siste blokka med to fag samtidig. Hydraulikk og dataassistert konstruksjon. De skal jeg fortelle mer om i neste blogg.

Exif_JPEG_422

Elisabeth