Hest er best

Muligheten til å jobbe hands-on med noe dagsaktuelt og spennende var en fin kombinasjon til timer med nesa i boka på lesesalen.

En av årsakene til at jeg valgte å studere organisasjon og ledelse akkurat på Lillehammer var fordi studiet her er prakademisk. Det betyr at studiet både er praktisk og teoretisk. Denne kombinasjonen er faktisk så bra at studiet vårt ble norgesmestere i utdanningskvalitet i 2012.

Jeg er på første året av bacheloren, og vi har allerede gjennomført flere aktuelle caser fra eksterne oppdragsgivere. I høst skulle vi f.eks. prøve å løse en case for Plan-B, management-byrået til Thomas og Harald. Da var det intensive og lange timer på Lillehammer hotell med reasearch, problemløsing og pitching. Muligheten til å jobbe hands-on med noe dagsaktuelt og spennende var en fin kombinasjon til timer med nesa i boka på lesesalen.

Som et avbrekk i eksamenslesing går noen av disse dagene til et emne som heter prosjektledelse i praksis. Som navnet tilsier så er dette veldig praktisk. Før påske hadde vi nemlig prosjektledelse – teori for å forstå det teoretiske, men dette emnet er kun praktisk.

FullSizeRender
Prosjektteamet, f.v. Emil Mathias Løvenskiold, Ragnhild Ryvænge Gjeset, Ramona Nesshaug og Malin Hansen Uglebakken.

Prosjektet vårt handler om hest, mer nøyaktig om byggingen av et hestesenter. Det er et prosjekt med en kostnadsramme på mange millioner, og ett areal på 25.000 m2. Dette er spennende og det opplevelse som veldig arbeidsrelevant og få muligheten til å være med i disse prosessene. Prosjektet er veldig i startfasen, så i tillegg til å komme med innspill og kritiske spørsmål til prosjektprosessen, basert på den teorien vi lærte i vinter, så har vi fordelt ansvar for ulike delprosjekter internt i gruppen. Emil og jeg har blant annet ansvar for å kartlegge mulighetene og behovet for ett terapiridningstilbud i Lillehammer. Jeg kunne ingenting om terapiridning fra før av, men i løpet av de siste dagene har jeg lært mye interessant, blant annet at ridestillingen og hestens bevegelser kan løse opp spenninger og spasmer i muskulatur. Kult, ikke vel? Aner ikke hva spasmer betyr en gang, men det høres kult ut.

Vi er i all fall kommet godt i gang med prosjektet vårt og vi er alle enige om at dette er en flott og gøy måte å lære på, så det blir spennende å se hva vi finner ut av.

PS: Jeg er egentlig redd for hester, men ikke si noe til prosjekteier.

Maurits Wesøe / Bachelor i organisasjon og ledelse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s