Snart 2. klassing

Hei dere! I dag er jeg ganske gira mens jeg skriver, for i morgen er nemlig en av mine favorittdager i året – 17. mai! Å være student på 17. mai kan være ganske spesielt. Mange har kanskje i alle år tilbragt dagen med familie og har sett på barnetog ved sin gamle barneskole, men slik er det ikke lenger for mange. Riktignok er det mange som drar hjem for å feire dagen, men jeg er heldig og har mange venner som blir igjen. Vi på studiet mitt er ferdig med årets undervisning, og har fremdeles 3 uker igjen til eksamen. Det er en gyllen mulighet til å dra hjem eller reise litt bort. Jeg skal selv ta helt pause fra studiene i morgen, og skal bruke dagen på champagnefrokost, 17. mai-leker og bare nyte min første nasjonaldag i denne byen. Som dere kanskje ser av headerbildet er det allerede ferdigpyntet og klart her i kollektivet.

Snapchat-1100932939
Mon tro om vennene mine er klare for å se kombinasjonen av en elendig kastearm og dårlig taper i morgen?

At det er 3 uker igjen til eksamen er i seg selv ganske utrolig å tenke på. Vi har allerede fullført 2 eksamner dette semesteret, noe som betyr at vi bare er 10 studiepoeng unna å ha gjennomført 1. året av bachelor i psykologi. Tenk det! Snart er vi 2. klassinger, og om bare et halvt år er vi halvveis. Når man først begynner på et studie føles det ut som at 3 år er uendelig med tid. Jeg har jo selv en bachelor fra før, og selv om det føles utrolig lenge siden jeg begynte på den, har tiden gått veldig fort. Det knyter seg litt i magen når jeg tenker på at vi allerede nesten er 1/3 på vei av studiet. For meg er det ikke aktuelt å ta master her i Lillehammer, så etter bachelor blir det flytting og venner som kommer til å bo langt unna. Slik det ser ut nå blir nok klinisk master i Danmark målet, og er vi heldige blir vi kanskje en liten gjeng herfra som kommer inn sammen. Jeg vet mange lurer på dette med master i Danmark, men jeg kvier meg for å uttale meg om inntakskrav ol. fordi jeg er redd for å feilinformere og fordi det virker som det endrer seg litt fra år til år. Anbefaler de som lurer på noe å kikke på ANSA sine sider. Jeg kan likevel informere om at minst én fra 3. klasse har kommet inn på klinisk master på Universitetet i København fra høsten (de fikk svar i går). Det er helt sikkert fler også, men det er bare den personen jeg vet sikkert. Danmark er uansett lenge til for meg, nå må jeg heller konsentrere meg om å fullføre 1. året.

Den gjenstående eksamenen min er i Psykologiske forskningsmetoder, som vil si en del statistikk og tabeller. Mange virker å kvie seg for dette faget, spesielt fordi det er et mer konkret fag fremfor «tenkefag», men jeg synes ikke det er så ille. Det krever likevel mye lesing, og jeg har havnet litt bak tidsskjema. Denne uken er det heldigvis regn ute (med et unntak av 17. mai om værmeldingen får riktig!), noe som gjør det lettere å sitte inne med nesen begravet i bøkene. Neste uke ser det ut til å bli bedre, så vi får se hvordan jeg holder ut da.

Dette er det siste blogginnlegget mitt før sommeren, så jeg vil også ønske alle sammen god sommer og si at jeg håper å møte noen av dere som har vært innom bloggen som nye studenter til høsten. Jeg skal såklart være fadder, så kanskje noen av dere blir mine fadderbarn. Info om fadderuken på INN Lillehammer kan dere lese her. Det er ikke så mye informasjon der enda, men det kommer etterhvert.

Edit: Det siste jeg har hørt er at 9 studenter fra INN Lillehammer kom inn på Kandidatstudiet ved Universitetet i København. Jeg vet ikke tallene fra de andre stedene, og dette er altså bare det jeg har hørt.

Linn
1. årsstudent