Ulik forbredelse til ulike eksamener

Dette semesteret hadde jeg tre ulike emner, og tre ulike eksamensordninger: skriftlig 4 timers med og uten hjelpemidler og muntlig eksamen hvor vi trakk begreper og læreplanmål som vi pratet om. Det er noen likheter, men også noen store forskjeller på hvordan jeg forberedte meg, så jeg deler noen tips!

 
Hva jeg gjør før jeg begynner å lese på pensum:
Aller først får jeg oversikt over hva jeg skal kunne i emnebeskrivelsen. Spør meg sjøl hvilke pensumbøker det står i, eller om jeg husker forelesninger om det. Jeg skriver ned alle målene jeg skal kunne, og ser over alle forelesningene, og notater hvis jeg har huska å skrive ned noe i timen (forbedringspotensiale!).

DSC_0673.JPG
Steg 1: få oversikt over hva du skal kunne, og hvor du finner det.

Når jeg har fått oversikt ser jeg på hvilke mål jeg er usikker på, og prøver å finne ut av det. Jeg har lest én pensumbok fra side til side, ellers bruker jeg det mer som oppslagsverk, og leser overskrifter og skumleser. Å skrive ned ting, ikke bare lese det er viktig. Om du har fin håndskrift (og dermed leser sjøl det du har skrevet) bør du skrive for hånd, siden du lærer mer av det fordi du bruker flere sanser. Samtidig gir notater på PC deg mer mulighet for å redigere i ettertid. Begge deler kan bli fint, det viktigste er å ta notater.

Du lærer mer av å notere for hånd fordi du bruker flere sanser. NB! Skriv pent!

Etter jeg har fått oversikt over alt jeg burde kunne, og har laga notater, skriver jeg ut alt jeg tror jeg trenger. Ikke bare leser jeg på det, men jeg markerer med ulike markeringstusjer, og noen ganger med piler og kommentarer. Så legger jeg notatene i en rekkefølge jeg mener er logisk, tar hull i arkene og setter det i en spiralperm. Selvfølgelig lager jeg en innholdsfortegnelse også. Spesielt til skriftlig med hjelpemidler var dette svært nyttig! Min egen bok!
Fra tid til annen blar jeg litt i den, leser litt, skriver kanskje litt på arkene, men ellers er jeg ganske flink til å ta pauser og gjøre helt andre ting. Tur i skogen, være med venner eller reise bort er det jeg gjør! På Kristi Himmelfartsdag var jeg på ridetur på Mesna, ifjor var jeg på Island to dager før eksamen.. Det betyr ikke at jeg ikke leser, bare at jeg er veldig bevisst på å ikke lese og lese og sovne og lese.. Derfor: PAUSE. Spis, ta frisk luft, slapp av 🙂 


Til muntlig gjorde jeg det på en annen måte på seinere «steg», jeg lagde ikke noen bok, kanskje mye fordi det ikke var et pugge-fag, mer forståelses og drøftefag (psykologi og kommunikasjon i folkehelsearbeid). Derfor lagde jeg en oversikt over begreper med forklaring, blant annet empowerment, sosial kognitiv læringsteori og makt. Les mer om makt og maktmisbruk her! Jeg skrev også ned teorier og lignende, som blant annet klassisk betinging og operant betinging.

Lag en oversikt med begreper med forklaring

Før muntlig pratet jeg også litt om stoffet dagen før eksamen. Ellers er det bare å puste ut, læreren og sensor vil jo hjelpe deg å få frem det du KAN. Dette går fint!

 
Så da er det bare å vente på sensur! Lykke til for dere som har flere eksamener igjen, jeg er endelig ferdig og kan starte sommerturnusen 😊
Jeg har siste snapdag førstkommende mandag da, så følg med, @Hinnlandet

Snapchat-348155195
Astrid, 2. års student

Bachelor i folkehelsearbeid i Elverum

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s