Tre år med Idrettsvitenskap på Lillehammer

Etter tre fine år på Lillehammer har jeg kommet til siste eksamen på bacheloren. Tre år med anatomi, treningslære, PT-kurs, fysiologi og mye mer. Det har vært en spennende reise. Fra første eksamen på høyere utdanning hvor jeg dro på tur til England en uke før eksamen, noe jeg i etterkant forsto at var en dårlig ide. Til i dag hvor vi alle sitter på skolen hele dagen og leser. Det har vært en prosess på mange måter og utviklingen har vært stor.

Gjennom alle fagene med forskjellig vinkling på fysisk aktivitet og helse har vi lært hvordan man kan bedre livsstil og hvordan forskjellig trening har forskjellig påvirkning på kroppens fysiologi. På grunnlag av dette kan vi legge opp trening for mennesker i mange forskjellige livssituasjoner. Vår siste eksamen i Fysisk aktivitet og helse 2, som jeg nå sitter og leser til er bygd opp rundt dette og er en praktisk og muntlig eksamen. Vi skal lage en treningsøkt for en spesifikk menneskegruppe og deretter skal vi forklare og forsvare hvorfor vi har valgt å legge opp økten slik vi har gjort og får deretter spørsmål fra resten av pensum. Det er spennende med en eksamensform som er rettet mot arbeidslivet.

Vi har vært innom mye spennende og spesielt praksis var lærerikt. Vi har hatt flere praksisperioder, hvor den lengste var på tre uker. Da var jeg på Beitostølen Helsesportsenter og denne erfaringen har jeg skrevet om i et tidligere innlegg. I tillegg har vi hatt praksis hvor vi arrangerte aktivitetsdager for barn, timer som personlig trener på SatsElixia, gruppetimer for ansatte, treningstimer med kunder fra Frisklivssentralen i Lillehammer og gruppetimer for eldre med demens.

I dag sitter jeg i Studenten med flere av de andre studentene i klassen, siden det er en praktisk eksamen er noen allerede ferdige og det er like spennende hver gang noen kommer ut av treningsrommet. Hvordan gikk det? Var spørsmålene vanskelige? Hva fikk du spørsmål om? Deretter blir det diskusjoner oss imellom, samtaler om hjerte- og karsykdommer, ernæring eller diabetes. Så finner man fort ut hva man kan og hva man må lese mer på.

Samtidig nærmer sommeren seg med stormskritt og det er oppbruddstemning på skolen. Parkeringsplassen som alltid er full resten av året har mange ledige plasser og det er stille på skolen. Folk har begynt å flytte og det er rart at tre år med høyere utdanning snart er over. Det er like trist hver gang noen sier ha det bra for siste gang og er på vei mot nye byer og andre studier eller spennende jobber.

Nå er det bare å lese på og telle dager før vi har en bachelor i idrettsvitenskap og kan møte sommeren med et smil!