Nye Evenstadkaniner!

Endelig er studiestart her! Evenstad ligger ganske landlig til, og når man «oversomrer» her er det veldig stille og rolig. Derfor er det greit for oss få som er her om sommeren at vi liker friluftsliv! For der har Evenstad mye å by på! Nå om sommeren er det jo ikke noe særlig med jakt- og fangstmuligheter, men det er plenty med fiskemuligheter, så de som liker å fiske har det som plommen i egget her! Om man tar turen til Rena, som ligger en snau halvtimes kjøring sørover, har man også den kjente Renaelva, som er ei meget populær sportsfiskeelv for både nordmenn og utlendinger.

Jeg, på min side, har brukt mye av sommeren til å tusle rundt i skogen, se på øyenstikkere (som jeg da skriver bacheloroppgave om), og fotografere.

TineSkollJohansen-5976.jpg
Belgervalpen Vidda nyter sommeren!
TineSkollJohansen-6567.jpg
Netfloen by night, ordentlig stille og vakkert, med fiskevak, bever og flaggermus rundt oss!

Nå som studiene er i gang igjen har vi den første uka Fadderuke. Dette er ei slitsom, men vanvittig morsom uke for førsteåringene. De har de to første ukene ute i felt, hvor de ser på vegetasjon med en av våre mest populære forelesere, Antonio Poleo, og lærer om skogforvaltning og hogst av alltid blide og glisende Stig Ole Stener, som også driver med dette selv. Etter feltarbeidet er det rett ut for å være sosial, med slippery baseball, rebusløp, skyting på skytebanen, grilling, og toppturer. Alt dette er selvsagt frivillig, og på for eksempel slippery baseball’en er det enkelt å være tilskuer om du ikke ønsker å delta selv, men det er en ordentlig fin måte å bli kjent med klassen, skolen og Evenstad på.

Til sist er det studentpub’en Biotopen for alle penga, hvor de Biotopansvarlige har stelt i stand tema som trafikklysfest (rød for opptatt, gult for usikker, grønn for singel), jegerfest og after-partyer. På Biotopen har vi badestamp, og snart også ei badstu. Needless to say: det er KULT å være Evenstadkanin!

For dere som ikke er innviet i hva en Evenstadkanin er: det er altså studentene på Evenstad, som også skal døpes i Glomma. En myte som er litt morsom, men må avlives: du slipper i nyere tid å drikke snus før du døpes! Men en litt ekkel drink, alkoholfri eller med alkohol, må du uansett styrte etter å ha avlagt eden for de skumle Evenstadtrollene ute i Glomma.

Så hva MER kan Evenstad tilby? Vel, vi er i full gang med hundeklubben allerede, hvor vi trener blant annet spor, lydighet og rundering. Videre starter snart løpetrening, svømming, kampsportklubben og fotoklubben opp igjen. Du trenger ingen forhåndskunnskaper for å være med på noen av delene, de klubbansvarlige er der for å hjelpe deg om du lurer på noe.

Evenstadområdet er fullt av muligheter, spesielt for deg som liker friluftsliv. Jeg har tidligere skrevet om studenthyttene (Kaninburet og Himmelslottet). Men vi har også skiløyper i nærheten, kanoutlån, mulighet for å se film på storskjerm, treningsrom, gymsal, fotballbane, elgene Ronja og Idun (Norsk Elgsenter), skytebane, og det er planlagt å sette opp volleyballbane.

Så jeg håper de nye studentene trives like godt som jeg gjør, og at de griper mulighetene Evenstad tilbyr! Lykke til med nytt studieår, alle mann!

Tine

Om du har spørsmål om studiene, legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet!