Ny student?

Velkommen til nye og gamle studenter! For dere nye som ikke kjenner meg så begynte jeg nå på 3 året (GLU 5-10). Jeg kommer fra Trondheim så jeg har også vært ny og helt fersk på alt som angår Hamar. Jeg har engelsk som hovedfag, naturfag og selvfølgelig pedagogikk. I år skal jeg også ta ekstra fag innenfor engelsk fordypning, så det er et hektisk semester som venter meg. Så om det er noe dere lurer på, om det er fag, skole, sosialt etc. så skriv i kommentarfeltet, eller hvis dere kjenner meg igjen på campus så er det lov å ta kontakt der også! (jeg står midt i den engasjerte klassen ovenfor). Som vi sier på lærerutdanningen «ingen spørsmål er dumme».

Nå som det er skolestart er det mye praktisk som må komme på plass, og hva er vel bedre enn en god gammeldags liste over det du måtte trenge/vil vite.

• Du må ha klistremerke på studentkortet ditt for at det skal være gyldig ved bruk av rabatter. Det kommer et nytt klistremerke for hvert semester og det får du i resepsjonen (når du har betalt semesteravgiften så klart).
  • Hvor skaffer jeg bøker? På nett (ark, adlibris, amazon, cdon, finn etc. ), bokhandelen på skolen, facebookgrupper (denne siden for alle slags studier i Innlandet HER ), campus Hamar har bokbyttedag HER og biblioteket selvfølgelig for den som heller vil bruke penger på andre ting.
  • Hvor handler jeg billig? Jeg digger kiwi selv, og det er også nærmeste butikk til campus Hamar. HER kan du registrere bankkortet ditt med trumf slik at du samler penger hver gang du drar kortet der. Spar har 10-kroners marked og ligger nederst i Torggata (gågata) ved togstasjonen.
  • Begynn å ta notater med en gang, det kommer en eksamen. Jeg har skrevet et innlegg tidligere om Tips til studieteknikker HER  . Men også noen nye ting jeg vil tipse om..
  • Det er mye pensum og alt lærerne anbefaler at du leser er ikke nødvendigvis i en bok. Mange legger ut scannede sider og pdf’er som vi skal lese, og hvordan tar man   notater da? (kanskje dette er en selvfølge, men jeg lærte meg det nettopp). Se instrukser nedenfor.
    Skjermbilde 2017-08-17 kl. 13.11.42
    For Mac så har man et program som heter «forhåndsvisning» so man leser pdf’er i. Og der kan man klikke på det som ser ut som en verktøykasse til venstre for søkefeltet.
    Skjermbilde 2017-08-17 kl. 13.12.06
    Da kommer det opp en ny linje med diverse verktøy, og du klikker på det symbolet som ser ut som et ark med linjer på
    Skjermbilde 2017-08-17 kl. 13.12.28
    Da kommer det opp en gul boks som man kan plassere ved siden av det du finner relevant, eller…
    Skjermbilde 2017-08-17 kl. 13.12.54
    Man kan skrive i den

• For å spare miljøet så skriver jeg ikke ut, men leser på data. Dette kan være slitsomt for øynene, så da har jeg betalt for «shade» app. Der kan man velge hvilken farge på skjermlyset man vil bruke. Grønn er egnet for lesing!  Jeg har Simple screen shade som jeg skrur av og på og justerer fra verktøyfeltet.

Skjermbilde 2017-08-17 kl. 13.40.35

• Siste anbefalingene; det er stand-up idag på studentpuben Gregers, og det er for alle! 100,- for studenter og 200 for andre dødelige. Skolen har bursdag på fredag og da er det gratis kake (hvem sier nei takk til det) og konsert med Sondre Justad! Se arrangement HER

Ida/ 3. års student på GLU 5-10