Rolig helgetur til Dyrsku’n

I helga var jeg og tre andre studenter i Seljord i Telemark. Ikke akkurat verdens navle, men akkurat denne helga er det det. Ikke bare fordi vi var der, men fordi det ble arrangert den 151.utgaven av Dyrsku’n. Dette er Norges største handels- og landbruksmesse. Klart Høgskolen i Innlandet skal være representert der.

Så torsdag kveld dro vi med bilen full av Blæstad- og Evenstad-roll-ups, INN-sjoko og brosjyrer, vestover. Ingen av oss hadde vært på messa før, så vi visste ikke helt hva vi dro til. Fredag morgen dro vi ned til messeområdet og fikk lessa ut av bilen og inn i Husdyrhallen. En hall som er bygd ene og alene til Dyrsku’n. Det var grått og regn i lufta. Jaja, blir nok ålreit dette, tenkte jeg.
Området åpnet kl. 9. Etter dette kom det en jevn strøm av mennesker, til tross for litt ruskete vær. Det var både potensielle studenter, nåværende studenter, tidligere studenter og bare de som var nysgjerrige på skolen vår, som stoppa for å slå av en prat. Eventuelt få seg en Twist ved å teste den litt vriende ku- og sauerase-bildequizen vår.
Vi delte ut både Twist og brosjyrer i et rasende tempo. Det var stas! Det var gøy å se den interessen folk har overfor landbruksfaga som tilbys ved Høgskolen i Innlandet. Det viser at ungdommen ønsker å utdanne seg innenfor landbruksnæringa også i framtida. Og øke kompetansen. Og da trenger man utdanningstilbud slik som man har den dag i dag ved høgskolen.

21742225_10154760918506373_3478186_o
Torje holder varmen.

Det var enda flere innom standen vår på lørdag. Da var det over 38 000 besøkende inne på messeområdet. Trøkk!
Søndag var det også bra med folk innom Husdyrhallen; det var kanskje for å hilse på Braut, Norges mest populære avlsokse med over 300 000 avkom, men de stoppa også ved vår stand og ble kanskje en INN-kulepenn rikere.

Ikke nok med at vi fikk prate med mange potensielle studenter, men vi fikk også se og ta innover oss den store messa som Dyrsku’n faktisk er. Det var boder på boder med salg av spekepølser, vafler, strikka luer og smalahove. Det var stands på stands med brosjyrer, kaffe, buffer og frekke spinners. Og det var utstillinger på utstillinger med ulike type maskiner, alt fra gravemaskiner til gressklippere og treskere.

21733579_10154760916866373_1824108595_o
Det er begrenset med overnattingsmuligheter i Seljord, så mange dro med seg vogna og campa ute. Litt regn skader vel ingen? Vi bodde forøvrig på folkehøgskolen i Seljord.

Var du der ikke i år, anbefaler jeg deg å ta turen neste år. For det ble som jeg tenkte fredag morgen; ille ålreit. Så mye å se, så mye å kjøpe, så mange å treffe. Og så er det jo deilig å bli ferdig med julegavene i september.

Så søndag kveld vendte vi Toyotaen østover igjen. Mange INN-sjoko, brosjyrer og kulepenner færre, men mange opplevelser og et par støvler rikere.

Ses der neste år!

21754825_10154760917096373_1610561517_o
I flotte omgivelser kunne man sprade rundt og kose seg på messe.

Siri Josefine
Årsstudium agronomi