Hva blir du etter en utdanning i Music Business?

Music Business er åpenbart ikke en profesjonsutdannelse, men du sikter deg inn mot en fremtid i musikkbransjen.
Det mange ikke tenker over er at Music Business, både management og produksjon, begge er utdanninger man tar ved  Høgskolen Innlandet Campus Rena – campusen for økonomi og ledelse. Her vil du ikke kun lære om musikkbransjen, du vil i tillegg lære om bedriftsøkonomi, ledelse, markedsføring, innovasjon og metode. Disse fagene øker muligheten for å gjøre noe annet senere dersom du vil fordype deg med master, eller dersom du ønsker en bachelor der du kan jobbe med noe moro i tillegg til å få en bredere kunnskap enn kun musikk. Musikkbransjen i Norge er ikke så stor, og det kan være vanskelig å få seg jobb. Allikevel er det svært stor andel av renastudenter som arbeider i ulike deler av bransjen. Det finnes utallige roller der ute, og du kan jobbe som manager, rådgiver, arrangør, prosjektleder og du kan jobbe med live, forlag og innspilling. Det er ikke tall på hvor mange ulike roller man kan tilegne seg!

Etter en fullført Bachelor i Music Business har du også mulighet til å ta master.  Én mulighet er å ta master i Music Management eller Rytmisk Musikk med spesialisering i Music Management ved universitetet i Agder. Det finnes også ulike masterutdanninger som kan tas i utlandet, særlig mange finner du i London, men det finnes også muligheter i USA og andre land.

I tillegg til en fordypelse i musikk, kan du ta master i både Markedsføring og Økonomistyring. For begge gjelder det at du må velge valgfagene dine slik at du kvalifiserer til opptak, og for økonomistyring vil du trenge noen ekstra fag i tillegg for å kvalifisere. Med riktig opptaksbakgrunn kan du her også få tittelen siviløkonom ved fullført master, men her kreves enda noen ekstra fag for å nå opptakskravene.

 

Som dere forhåpentligvis forstår utifra dette er Music Business linjene mulig å benytte i flere ulike bransjer. Musikkbransje er gøy å studere, og studiene oppfordrer at du drar på festivaler og bransjesamlinger, ettersom nettverk er en ufattelig viktig del av denne bransjen. Jeg kan anbefale denne linjen på det sterkeste, særlig hvis du er interessert i musikk, men fortsatt ønsker en utdannelse som kan benyttes uansett hva du ønsker å gjøre senere. Denne bachelorgraden vil på ingen måte være bortkastet hvis du finner ut at du ikke vil jobbe med musikk, men du kan ha det utrolig moro underveis.

 

//Andrea, Music Business management

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s