AV1 i klasserommet

Da er jeg i uke 2 (altså siste uke) i praksis og det har vært en begivenhetsrik periode for å si det mildt! Idag har jeg hatt gleden av å få være med på oppstart av AV1 i en av mine praksisklasser. Det er en elev som ikke kan være til stede hele tiden og det er derfor satt i gang bruk av AV1 slik at eleven kan få med seg undervisning hjemmefra. Dette er et fantastisk tiltak som inkluderer alle elever, det er en digital tilnærming som er revolusjonerende innenfor læreryrket. Du kan lese mer om AV1 HER

22810338_10214599123161373_2080826057_o

Min praksislærer som også er denne klassens kontaktlærer introduserte dette for klassen og forklarte hvordan roboten fungerer. Når øynene lyser og hodet er vendt opp følger eleven med hjemmefra og kan observere. Eleven kan også delta mer aktivt hvis det er ønskelig ved å «rekke opp hånden», da vil lyset på hodet blinke. Roboten er utstyrt med mikrofon og høyttaler slik at eleven kan høre det som blir sagt og respondere gjennom roboten. Eleven styrer roboten selv hjemmefra gjennom mobilen, og roboten må være koblet på wifi eller 4G.

22812802_10214599117481231_30841928_o 22812726_10214599115361178_1103633703_o

Elevene var veldig spente og interesserte i roboten, og det ble stor ekstase når eleven koblet seg til og kunne snakke gjennom roboten. De i klassen kan også ta med seg roboten ut i friminuttene slik at eleven blir inkludert på alle arenaer. På bildet ovenfor så er roboten plassert på elevens egen pult, og hvis eleven føler at sikten er dårlig etc. så kan man flytte rundt på roboten til man finner den optimale plasseringen.

Som lærer har man et ansvar for opplæring for alle elever og AV1 gjør denne jobben lettere! Ikke se på dette som et fremmedobjekt i klasserommet men en ressurs. Alle elever som ikke kan være til stede på skolen pga. langvarig sykdom har rett på en slik robot. Første steg for å sette i gang denne prosessen er å kontakte rektor på den skolen det gjelder.

Fortsatt god praksis til dere det gjelder! Dere kan få en oppdatering på roboten når jeg er tilbake i praksis på vårparten. Da har den vært i bruk over en litt lengre periode.

Ida 3. årsstudent / GLU 5-10

jfdkjgdfgjkfgjk