Eksamensforberedelser

Som vi alle nok er fullt klar over er det November allerede, som betyr at eksamensperioden er rett rundt hjørnet. De aller fleste forbinder dette med stress, karakterpress og intens lesing den siste uken før eksamen – så hvorfor ikke begynne nå? Hvis du starter nå i begynnelsen av November gir det mulighet for å lese mindre hver dag, som igjen vil gi deg fler timer til å slippe å stresse hver eneste dag. Det høres vel ikke så dumt ut!

20171103-IMG_3733

Så her kommer et par tips for dere som ikke allerede har lest hver dag dette semesteret.

#1. Dra i forelesningene. Vi har alle verdt der – semesteret nærmer seg slutt og de første forelesningene var så treige at det ikke føles som det er noe vits å gå. Her må du komme deg ut av senga og på skolen – for du lærer mye mer av å forstå faget enn å pugge det i siste liten.

#2. Ta en titt på tidligere eksamensoppgaver. Det ligger tidligere eksamensoppgaver fra alle fag ute på Høgskolen i Innlandet sine nettsider. Ved å se på dette får du et innblikk i hvordan eksamen vil være bygget opp, som kan hjelpe deg å finne de viktigste tingene å fokusere på i lesingen.

#3. Jobb i grupper. På denne måten får du ikke bare sagt hva du tenker høyt (som for mange kan gjøre det lettere å huske), du får også nye innspill og korreksjoner der du kanskje har forstått pensum feil. Å starte disse gruppene tidlig nok er mye lurere enn å ha misforstått noe i 4 måneder og lære det riktige dagen før eksamen.

#4. Ta pauser. Dette er nok en grunn til at det er lurt å starte lesingen allerede nå. Når du har god tid har du også muligheten til å ta deg pauser fra lesingen, som gir hjernen litt tid til å prosessere og lagre det du faktisk har lest.

#5. Finn rutiner som passer deg. Alle lærer forskjellig. For noen fungerer det å legge et godteri etter hvert kapittel som du spiser når du er ferdig med det kapittelet, for andre fungerer det å lese intenst i 5 timer og så ta en dag pause. For noen kan det funke å lese et kapittel og så se en Modern Family episode, for så å lese videre. Vi har alle ulike ting som motiverer og gjør oss villig til å lese ekstra – så prøv deg frem og se hva som fungerer for deg!

#6. Gjør det hyggelig for deg selv! Ha det ryddig rundt deg, lag en kopp kakao og prøv å tilpass det du har rundt deg slik at du ikke behøver å tenke på andre ting når du setter deg ned for å lese.

Stå på allerede nå folkens, så blir eksamensperioden mye mer avslappende! 

 

//Andrea, Music Business Management

3 kommentarer om “Eksamensforberedelser

  1. Flotte tips i denne stressende tida! Men disse tidligere eksamensoppgavene, hvor finner du de? Vi er flere som har lett på inn.no, men finner dem ikke der.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s