Back on (new) track.

Hei alle dere tidligere lesere (long time no read, right), og velkommen til dere nye lesere, til min lille boble. Jeg heter Ashwi, og er 3. års student (barnehagelærer) ved campus Hamar. Nest siste semester som student, og lyset i tunnel er nær. Jo nærmere jeg kommer meg, desto mer vil jeg lære.

Veien fra begynnelsen til dette semesteret har vært utrolig spennende, lærerik og lekent. Det har vært to og nesten et halvt år med mye teori, praksis og refleksjon. Og jeg har vokst veldig gjennom denne tiden. Ikke bare som fremtidig pedagog, men også som person. Og jeg ser frem til tiden fremover som student.

Barnehagelærerprofesjonen er treårig, altså seks semestre. Og i det sjette semestret skal man velge et fordypningsfag, som man har mer interesse og ønske av å lære mer om. I år hadde vi fire forskjellige fordypningsfag. Mangfold, natur og bevegelse, småbarn og et internasjonalt semester i utlandet (Namibia).

Jeg stod mellom et internasjonalt semester i Namibia eller mangfold til å begynne med, og endte med å velge mangfold. Det på grunn av de fagene fordypningsfaget er sammensatt av (RLE, samfunnsfag, pedagogikk (psykologi), og norsk).
Fordypningsfaget byr på kunnskap om samfunn, religion, livssyn og etikk, og gir innsikt om ulike kulturelle og sosiale ulikheter i det norske samfunn, og hvordan dette har innvirkning på både barnehagen og samfunnet.
Jeg er fornøyd med både det faglige innholdet og undervisningsformen vi har nå. Litteraturen vi jobber med er kjent stoff, men er et steg dypere enn tidligere litteratur. Undervisningsformen er ganske varierende. Alt fra forelesninger, seminarvirksomheter, ekskursjoner og praksis. Noe som gjør at vi får muligheten til å både fordøye og forstå stoffet og teorien, fra ulike områder og perspektiver.

Vi er i enden av dette semesteret. Og akkurat nå arbeider vi med et individuelt arbeidskrav rettet mot faget mangfold, før vi går opp til en skriftlig eksamen i desember.

Neste Innlegg:
I det neste innlegget skal jeg intervjue medstudenter, som har valgt de andre fordypningsfagene, så kan dere lese hvordan de har det.  Følg også med på snapchat (torsdag), for da sender jeg dere til Afrika gjengen, stay tuned

Ashwi Mire.