Engasjer deg!

Hei bloggen,

I går startet vi en linjeforening for studieprogrammet mitt. En linjeforening er egentlig bare en samling av studenter for et spesifikt studieprogram. Vår linjeforening heter ”BOLs” (Bachelor i organisasjon og ledelse studentene), sykt kreativt navn, vi vet. Hensikten med linjeforeningen er i alle fall å fremme et godt miljø gjennom faglige, sosiale og sportslige aktiviteter. Det flotte bilde over er fra gårsdagens besøk av Sven R. Iversen fra HR Norge som holdt et spennende foredrag om rekruttering. I kveld blir det er julebord for alle BOL-studentene. Det blir nice.

Gaute1.JPG
Gaute Myhren Kornberg

Dette blogginnlegget skal handle om hvorfor du bør engasjere deg i studietiden og jeg har derfor intervjuet en som heter Gaute. Jeg ble kjent med Gaute gjennom et verv i interim-parlamentet tidligere i år. Gaute har vært engasjert gjennom store deler av studietiden, og i juni ble han stemt frem som leder for den nyfusjonerte Studentorganisasjonen i Innlandet. Gaute tok en bachelor i serviceledelse og markedsføring på Rena, før han begynte på en master i Lillehammer. Han bor nå i Lillehammer og jobber for alle studentene ved Høgskolen i Innlandet.

Gaute M. Kornberg er første leder for den nyfusjonerte studentorganisasjonen og forteller engasjert om en spennende jobb der det er mye ting som rører seg.

Studentengasjement – hva var ditt første verv?
Mitt første verv var å være tillitsvalgt i 9. klasse, og siden har det blitt mye engasjement, særlig innen studentpolitikk.

Hva er det beste med å engasjere seg?
Det beste er at man får ting til å skje. Mange tenker at de som engasjerer seg politisk er de som syter og klager, men de gjør det for en grunn. For meg så handler det om at jeg tenker om andre.
Jeg kan ofte bli kjent med en sak, og så tenker jeg at dette har jo stor betydning for mange, og da ønsker jeg å være med og kjempe for å få det gjennom. For å kunne få ting gjennomført må man som regel gå inn i et verv, slik at man faktisk kan gjøre noe.

Har du et eksempel på en slik sak som du jobber med nå?
Akkurat nå jobber vi med fire store saker. En av dem, som kan få betydning for alle studentene, er at vi ønsker å få på plass automatisk tilbakemelding på eksamen. Det betyr at når du får eksamenskarakteren din skal du få tilbakemelding med en gang. Begrunnelse skal komme automatisk, noe som vil skape en bedre læringsprosess for studentene.

Hva er anbefalingen din til studenter som ønsker å engasjere seg?
Finn ett eller annet som interesserer deg. Og gjerne oppsøk en gruppe som engasjerer seg for det samme som deg. Da danner du deg noen erfaringer som er verdt mye videre i livet, avslutter Gaute.

Still til valg da 2.jpg

Jeg syntes at studietiden er en fantastisk tid. Men jeg mener at studietiden handler om så mye mer enn å bare pugge pensum, det kan du gjøre hjemme i en kjeller. Derfor bør du utnytte de ressursene som er ved høgskolen, bli kjent med folk, forelesere og foreninger. Både på eget studie, og på tvers av studier. Du vil garantert lære mer om deg selv og samtidig bli kjent med andre. Og dessuten vil studietiden bli så mye rikere. Så finn noe du liker, enten det er politisk, sportslig, eller en ideell organisasjon og engasjer deg!

Maurits Wesøe / Bachelor i organisasjon og ledelse