Student og stipend

Som student får man 7975,- kroner inn på kontoen den 15 hver måned. Hvis man studerer på et lite sted kan man leve greit på dette, men hvis man bor i en større by så øker leieprisene og man er avhengig av en jobb for å få det økonomiske til å gå rundt. Staten har nå begynt å bevilge mer studiestøtte i juni, slik at det om et par år skal resultere i full månedsstøtte i juni også. Første utbetalingen juni 2017 ble det utbetalt ca 2000 + og kommende juni er beløpet på 5317,-. Da kan man faktisk prioritere å øve til eksamen!

DebtDoctors_September30_blog_Blog_FINAL-768x556
Credit: TheDebtDoctors.com

Hvis man skal jobbe ved siden av skole så er det lurt å skaffe seg en jobb med en gang, slik at man blir vant til å balansere skole og jobb samtidig. Det er neimen ikke lett når man trenger penger for å betale regninger og tid for å skrive oppgaver. Hvis du går lærerstudiet slik som meg kan man jobbe som vikar på barne- og ungdomsskole. Obs! dette kan ikke være en skole du er i praksis i, men når du er ferdig i praksis på en skole kan du ta på deg vikartimer i etterkant. Dette vil være relevant erfaring for studiet og en fot inn i yrkeslivet som du studerer til.

Økonomisk sett er det lurt å benytte seg av tilbudene man har som student slik at man får det man kan ut av stipendet. Jeg har konto på et nettsted som heter studentkortet.no Her får man gode tilbud på både mail og mld. I høst fikk jeg et tilbud på mld angående 1 års abonnement på dagbladet + for 1,-!!!

Skjermbilde 2017-11-22 kl. 18.37.44
Dette er noen av tilbudene på studentkortet.no

Ikke glem å benytt deg av rabattene i studentkatalogen, men husk å sjekk dato og hvor de kan brukes. I årets katalog synes jeg de beste tilbudene er 2 for 1 hovedretter på en av Hai sine restauranter, 25 % på Sport 1 og gratis inngang for svømming i Ankerskogen. De har studentkatalogen som egen app også. Jeg har skrevet ett innlegg tidligere om diverse rabatter man har som student, trykk HER.

Jeg håper både nye og gamle studenter klarer å finne den gylne middelvei til å administrere stipendet. Nå er det jo faktisk ikke lenge til jul og storstipend heller, og det gjør godt for lommeboka. En students største ønske til jul er vel pengegaver?

Ida / 3 årsstudent på GLU 5-10