Blæstad-studenten

På Blæstad har vi hatt eksamener for de første fagblokkene. Tiden flyr, og det er allerede måneder siden det var skolestart med tiløkning av en stor gjeng førsteklassinger.

Med mange nye mennesker og nye ansikter, lurer man på hvem den typiske Blæstadstudenten egentlig er.

Kommer alle som går på Blæstad fra gård for eksempel, eller hvordan er det? Hvem passer inn på Blæstad?

Jeg har kikket meg rundt på campus for å se om det finnes noe som er typisk og felles for studentene her.

Noen er odelsgutter og odelsjenter som skal ta over hjemgården, mens noen færre ikke har noen tilknytting til en gård i det hele tatt, men det finnes alt imellom.
Noe som er sikkert for alle Blæstad-studentene er i hvert fall den felles interessen for landbruket.

Mange av studentene på Blæstad er drevene, de vet hva de vil og jobber for å oppnå målene sine. Mange jobber mye ved siden av studiene – man må jo ha mat, også når vi studerer og det gjør seg ikke sjøl.

Man kanskje ikke trur studentene er drevne fordi de er borte fra skolen en dag her og der, men da finner man dem mest sannsynlig i full sving i en traktor, på et gårdsbruk, i et fjøs eller ute på et jorde.
De som ikke bor altfor langt hjemmefra drar ofte hjem i helgene og jobber, ellers er det også jobbing på gårder i Hamar-området.

Av Blæstad-studentene er det mange som har bil. Det er mange kule biler og mange pickuptrucks på Blæstads parkeringsplass.

De fleste studenter (særlig landbruksteknikkerene) er nok ekstra glade i det praktiske i forhold til det teoretiske på skolen.

Mange av studentene er unge. En del kommer rett ut fra videregående mens andre har noen flere år på nakken. På heltidsstudiene er det ikke mange som er over 30 akkurat nå.

Jeg trur at alle passer inn på Blæstad uansett hvor de kommer fra og om de har en interesse for landbruket. Så får man håpe at man er heldig og kommer inn i en god gruppe Blæstadstudenter der man forhåpentligvis kan trives.

Det er ikke like lett å si akkurat hva som er en typisk Blæstad-student. Det kommer an på individene. Jeg tenker på den tyske grammatikken der man sier at unntaket bekrefter regelen. Så man må ta det med en klype salt, mine observasjoner er jo bare mitt syn på de individer jeg møter her og nå. Du får komme innom Campus Blæstad sjøl og se om du er enig med meg.

Elisabeth
Årsstudium i landbruksteknikk