Det spennende livet som OPIM-student

Heisann, mitt navn er Mathilde og jeg er ny på denne bloggen! Jeg er 21 år og kommer fra Ålesund. Jeg har nå kommet godt i gang i andreåret på Animasjon og Digital kunst i Hamar. Det vil si at jeg lærer om animasjon, modellering og rigging – i 3D.

Screenshot (40)

Bilde over: Skjermdump fra eksamensarbeid. Jeg jobber med en oppgave som består av to karakterer og en gave. Den ene karakteren skal gi en gave til den andre.

Når jeg begynte å studere Animasjon og Digital kunst, hadde jeg veldig lite erfaring fra før av. Jeg har jo gått Medier og Kommunikasjon der jeg fokuserte mest på fotografering og bilderedigering, men der lærte jeg også litt om reklame og journalistikk. Men å jobbe i et 3D-rom var noe helt nytt for meg. Men, når det er sagt, er det utrolig gøy å gå denne linja. Jeg har lært utrolig mye, samtidig som at fellesskapet virkelig er noe for seg selv. Det er ikke uvanlig at vi samler oss en gruppe elever for å arbeide sammen. Om det så er på grupperom, restaurant eller hjemme i stua. Vi hjelper hverandre og gir tilbakemeldinger slik vi kan samarbeide om å bli bedre.

I nesten ett og et halvt år har jeg vært OPIM-student, og jeg angrer ikke et sekund på valget mitt om å starte her. OPIM står for opplevelsesproduksjon og interaktive medier, som har hovedfokus på utvikling av videospill. Jeg er jo generelt interessert i spill, så å ha sjansen til å leve av noe man er glad i? Jo, den tar jeg! Målet mitt er jo såklart å kunne være med på å skape et sinnsykt bra spill som blir kjent verden over. Det er kanskje et stort sprang, men dette er det jeg vil satse på.

IMG_6466

Bilde over: Et lite øyeblikk fra stevnet vi hadde på Biri Travbane for litt siden. Foto: Maja Nygjelten

Ellers er jeg over gjennomsnittet interessert i hest og eier selv en liten Islandshest ved navn Baldur. Han er opprinnelig importert fra Island, og han måtte såklart bli med på flyttelasset til Hamar når jeg flyttet fra Ålesund for å studere. Han står per dags dato oppstallet i Stange, men vi skal snart flytte han til Ingeberg. Men hvordan i huleste har jeg tid og råd til hest og stevner mens jeg studerer? Jo, det kommer jeg til å forklare i et annet blogginnlegg senere!

Du kan lese mer om Bachelor i Animasjo og Digital Kunst her!

Mathilde Kvernland / Bachelor i Animasjon og Digital Kunst