Teller ned til praksisperioden!

De neste ukene er et hektisk kaos med eksamen, men etter jul blir det tid for moro. Da har alle som studerer Music Business Management og Production mulighet til å starte i praksis! Allerede nå er vi i gang med å søke til ulike steder, og planen er at de fleste starter praksisen sin i mars. Praksis er å regne som et valgfag så det er ikke nødvendig om man ikke ønsker, men det er en utrolig god måte å få erfaring, bygge nettverk, og mye morsommere enn de timene på skolen.

Countdown Two

Så, hvor kan du ha praksis, og hvordan får man praksisplass?
Mange selskaper er åpne for å få inn en praksisstudent, og Høgskolen har god kontakt med en rekke selskaper. Dette gjør at vi semesteret før, altså høsten siste året, får en oversikt over hvilke selskaper som ønsker studenter til ulike stillinger, og herifra kan vi søke oss dit vi vil. Det er også fullt mulig å søke andre plasser enn de skolen bidrar med, men det er viktig at praksisplassen er relevant for studiet. Eksempler på noen steder studentene her kan søke i år er Sony, Universal, Warner, Tono, Phonofile/Orchard, Plexus og mange fler. Dette gir oss som studenter god innsikt i bransjen, og en haug med erfaring. Til tross for at skolen gir oss en del muligheter er det veldig lurt å tidlig forberede seg på praksisperioden ved å knytte kontakter og bygge nettverk fra første året. På denne måten vil du kunne ha både folk som vil anbefale deg, men også kanskje finne praksisplassen din et år før du skal ut i arbeid.

Jeg gleder meg som bare det til praksisperioden starter, men før det må jeg gjennomføre en rekke eksamener. Håper dette ga litt innsikt i praksismulighetene hos oss på Music Business Management, bare fyr løs i kommentarfeltet hvis dere har noen som helst spørsmål om dette så skal jeg svare så godt jeg kan.

Ønsker dere alle lykke til med eksamensperioden!

//Andrea, Music Business Management.