TV-Ledelse – hva er det?

Heisann! Mitt navn er Ferdinand Joppe Udness og jeg studerer TV-ledelse ved Høgskolen i Innlandet avdeling Lillehammer. Jeg har blitt utrolig glad i både studiestedet og ikke minst studiet. Så derfor la oss ta et lite dypdykk i TV-ledelse og hva det går ut på.

TV-ledelse er en av tre bachelor utdanninger her i Lillehammer. Det er en praktisk studieretning hvor vi produserer gameshow, debatter, dokumentarer og så mye mer! Du kan lese mer om TV-studiene her!

I klassen er vi bare 12 studenter som blir tatt inn etter søknad gjennom samordnaopptak og et intervju. Det at vi er en såpass liten klasse gjør at vi får et veldig godt samhold i klassen. Vi gjør mer eller mindre alt sammen, skole, jobb, filmkvelder, høytider og ferieturer!

Selv om vi er en liten klasse så føles det av og til som det er 150 stykker i klassen din. Det er fordi alle 150 studentene som studerer TV i Lillehammer studerer alle på samme lokale og samarbeider på alle produksjoner. Det er tre bachelorgrader; ledelse, regi og teknikk, men innenfor disse er det en rekke fordypninger.

Prosjektledelse er en av de to fordypningene ved TV-ledelse og er den fordypningen jeg selv har valgt. Prosjektledelse fokuserer på de mer kreative sidene ved en TV-produksjon. Dette innebærer manus, casting, sosiale medier og ikke minst hvordan lede en redaksjon som en redaksjonsleder.

Døla_1-3.jpg

En redaksjon består av en gruppe mennesker som sammen utarbeider et TV-format, skriver manus, driver med markedsføring, caster deltakere og programledere. Her har du muligheten til å være utrolig kreativ og teste grensene på hva ‘TV’ egentlig er for noe.

Fordi hva er egentlig TV i 2017? Det er ikke bare det gode gamle fjernsynet, tvert i mot! Her på TV-skolen innebærer TV både sosiale medier, nett-tv, VR osv. Det viktigste vi lærer her på skolen er hvordan skape godt innhold og hvordan fortelle den gode historien. Dette er noe som kommer godt med uansett om det du produserer skal sendes på NRK, Netflix, TV3.no eller på YouTube.

Crewbilde3-2

Nå driver klassen med den siste innspurten til eksamen som skal leveres på tirsdag. Eksamen for andre klasse ledelse dette semesteret er å utarbeide et konsept for NRK. Dette skal inneholde beskrivelse av et tv-konsept, karakterer, planverk for hvordan det skal gjennomføres, målgruppe, budsjett og kalkyler og ikke minst en pitch.

I januar skal vi ha del to av eksamen. Da skal vi, etter tilbakemeldinger fra lærerne, til NRK å pitche vår ide. Det er jo litt nervepirrende, men også utrolig motiverende og spennende. Spesielt når man jobber sammen i et team hvor alle er engasjerte, gjør sitt beste og støtter hverandre gjennom hele prosessen.

Vi er tre stykker som kommer til å skrive om TV-fagene i Lillehammer. Neste gang vil Mathias fortelle litt mer om regi linjen og siste innspurt før juleferien.

Hvis du har noen spørsmål om TV-studiene så spør oss på Facebook siden vår her!