Master?

Jeg har nevnt i et tidligere blogginnlegg at dette semesteret kom til å bli ganske hektisk, og nå har det begynt å toppe seg, for å si det mildt. Jeg meldte meg opp til ett ekstra engelsk fag «Monsters and Monstrosity» og en ekstra bachelor relatert til dette faget, de er på 10 studiepoeng hver. Grunnen til dette er for å få totalt 80 studiepoeng innenfor et språkfag slik at jeg kommer inn på master neste høst. Dere nye studenter trenger ikke å stresse med dette siden dere starter rett på en masterutdanning etter endringen fra 4 til 5 år.

quote-people-like-to-invent-monsters-and-monstrosities-then-they-seem-less-monstrous-themselves-andrzej-sapkowski-122-55-12
Hentet fra azquotes.com

Jeg begynte på pensum i Monsters and Monstrosity i sommer slik at jeg fikk et forsprang. Jeg har lest i friminuttene og hvert eneste ledige øyeblikk. Hjemmeeksamen kom og slitet bar frukter, jeg er fornøyd med resultatet og innsatsen! Problemet er at nå har jeg fortsatt 3 eksamener igjen og kruttet er brukt opp. Det føles ikke ut som det er noe lys i tunnelen fordi jeg kan ikke ta juleferie når siste eksamen er over den 11 desember. Jeg er nødt til å sitte igjen på biblioteket for å skrive den ekstra bacheloren jeg meldte meg opp til. Lysten på juleferie har aldri vært større…

Jeg har ikke funnet motivasjonen ennå, men jeg skriver derfor denne listen for å minne meg selv på hvorfor jeg SKAL gjennom dette året, og inn på master.

• Mulighet til å undervise engelsk på vgs.
  • Høyere lønn
  • Engelsk er gøy!
  • Kunnskap om/i et fag jeg skal undervise i resten av livet
  • Muligheten til å gjøre undersøkelser om områder som interesserer meg
  • I mitt tilfelle; Hvordan engasjere elever til å snakke engelsk?
  • Fordi jeg kommer til å bli så forbanna stolt når jeg har skrevet 2 bachelor’s på 6 måneder!

Veien jeg har valgt er ikke lett, og man kan velge å legge skylda på skolen som har så høye krav for å slippe inn på master (80 stp i språkfag eller 60 stp språkfag + 20 stp i et kulturfag). Men de kan ikke endre reglene pga. en person, og det er denne skolen som har hjulpet meg med å finne fag som jeg kan ta og likevel få til oppmøte i de andre fagene. Hvis man spør og viser engasjement så vil skolen din hjelpe deg.

Lykke til med eksamener! Juleferien og askepott er ikke så altfor langt unna 🙂

Christmas

Ida 3 årsstudent/ GLU 5-10