Godt nyttår!

Hei dere, og godt nyttår! Så er det på’n igjen med nytt semester her i Lillehammer. Jeg er heldig og har hatt nesten en måned skoleferie, og er mer enn klar nok for skolestart i morgen. Rundt denne tiden er jeg alltid en veldig optimistisk student. Jeg ser over pensum, lager leseplan, og lover meg selv at det er i år jeg skal bli superstudent. All erfaring tilsier at disse leseplanene er like umulig å holde som et nyttårsforsett, så i år har jeg lagt om taktikken litt. Jeg har bestemt meg for å akseptere at jeg studerer som jeg gjør, ikke lage overoptimistiske leseplaner, og heller la det stå til. Det har fått meg gjennom halve bacheloren, så selv om det er stressende i eksamenstiden må jeg jo gjøre noe riktig.

Noe annerledes har jeg likevel gjort i år. Jeg har faktisk tjuvstartet på pensum. Etter siste eksamen før jul var jeg så godt inne i lesemodus at jeg begynte på vårens pensum, og allerede har jeg lest halve hovedboken i et av fagene, samt svart på repetisjonsoppgaver til det jeg har lest. Da må jeg jo kunne ha en rolig semesterstart med god samvittighet, eller..? Det er jo tross alt 72 dager til første eksamen!

Jeg må innrømme at jeg forventet at tallet skulle skremme meg mer enn det gjorde da jeg regnet meg frem til det, 72 føles liksom som god tid. Men når jeg innser at det er 60 dager igjen til eksamen allerede søndag neste uke, blir jeg plutselig stresset igjen. Ja, for 2 måneder igjen, DA snakker vi. Plutselig kommer det til å være 1.5 mnd, 1 mnd, 3 uker, og så er vi der. Tiden går så utrolig fort. Uff, nå føler jeg nesten for å lage leseplan likevel.

Neida. Jeg vet at semesteret blir travelt, men er forberedt på det. Ja, for nytt år betyr ikke bare nye mål og muligheter, men også nye fag å sette seg inn i. Dette semesteret står Helse- og miljøpsykologi, Kognitiv psykologi og Biologisk psykologi for tur. I tillegg til det akademiske kommer det sosiale, og ikke minst utdanningsmessene jeg reiser på med Høgskolen. Om 2 uker reiser jeg til utdanningsmessen i Bergen, uken etter til Trondheim og to uker etter der igjen er jeg på messen i Oslo. Jeg gleder meg, og håper å se noen fremtidige psykologistudenter på stand, og ellers mange som vil til Høgskolen i Innlandet. Jeg er ikke i tvil om at dette blir et utfordrende og travelt semester, men jeg tror også det skal bli veldig gøy og lærerikt. Mer pensum lært er jo egentlig bare et skritt nærmere drømmen om å bli psykolog, så det er ikke så verst likevel.

Linn
2. årsstudent