Spill og animasjon: Miljøet på Hamar

Som ny student i Hamar hadde jeg mange bekymringer. Ville jeg møte mennesker med samme interesser? Ville det være aktiviteter eller samlinger for de som er spesielt interessert i spill? Etter et og et halvt år tror jeg at jeg har jeg kommet frem til svarene.

Ganske tidlig etter fadderuken ble det arrangert diverse aktiviteter på studentbaren Gregers, i skolelokaler, kafèer og hva det måtte være. Spillkvelder, LAN, brettspillkveld, «drink&draw», og generelt sammenkomster med elever som også går de samme linjene. I tillegg til dette åpnet butikken Outland ganske tidlig, og de har også diverse arrangementer for de som er interessert.

16178722_750313848464742_2696781007990318347_o.jpg

Det har på en måte aldri vært mangel på sosiale begivenheter, og menneskene man kan treffe på er bare helt nydelige. Det er absolutt ikke mangel på interesser, om det så står om spill, tegning eller film. Det har også blitt arrangert flere kinokvelder som det har vært utrolig artig å være med på.

Som media har kommet frem til er Hamar nå blitt Norges nye spillhovedstad. Jeg tror mesteparten av takken kan gå til de som grunnla Hamar Game Collective. Hamar Game Collective ble skapt av «veteranene» som gikk på den nye spillutviklerlinjen i 2003. De arrangerer også en rekke arrangementer, og  det som virkelig skiller seg ut er Global Game Jam.

Global Game Jam er det størse spillskaper-eventet i verden. Det går ut på at deltakere går sammen i grupper og skaper et spill på bare 48 timer. I starten av «jammet» samles alle for å få annonsert tema for spillene. Man må så klart ikke følge temaet, men det er utrolig gøy å se hvor forskjellig man kan tolke et tema. Jeg har selv vært frivillig under Global Game Jam, og det er noe jeg absolutt ikke angrer på. Det var utrolig gøy å være en del av.

Under Global Game Jam gjorde jeg ikke mye ut av meg. Jeg var ikke med på å lage spill, men allikevel kunne jeg sosialisere meg med mennesker som har like interesser. I år skal jeg atter en gang være frivillig, og jeg har lært meg såpass mye at jeg skal være med i en gruppe som skal lage spill. Jeg gleder meg utrolig mye til spillutviklingen, men også til samholdet og det gode miljøet som er der.

Av personlig erfaring vil jeg tørre å påstå at miljøet i Hamar for spill og animasjon er sykt bra. Det går ikke en dag hvor jeg kjeder meg, og det er nesten alltid noe som skjer. Om det så er å sitte en gjeng på stua med skolearbeid, eller om det er å dra på kino med klassekamerater eller å dra på kafè. Mulighetene er der, du må bare gripe tak i dem!

Mathilde Kvernland / Bachelor i Animasjon og Digital Kunst