Nytt TV-skole år!

God slapp søndag! I dag er det nok mange som tar det rolig hjemme etter en heftig lørdag, så mens du ligger i sofaen og spiser potetgull så kan du få kose deg med dette lille innlegget.

De første to ukene på skolen har vi i andre klasse ledelse hatt undervisning med enkamera regi og teknikk i samfunnskritisk dokumentar og research, med forelesere som dokumentaristen Erling Borgen og journalisten Tarjei-Leer Salvesen. Det høres kanskje litt tørt ut, men tro meg det har vært sykt spennende! Vi har lært hvordan vi skal finne fram til de rette dokumentene og rettighetene vi har når det kommer til offentlige arkiv.

25487412_1964427417138079_6072485872412113196_o
Her ser dere da meg i midten bli angrepet av jentene i klassen i vår julebord-musikkvideo

Som alltid på TV-skolen lærer vi dette fordi vi skal anvende det til noe praktisk. Ledelse og regi studentene har allerede dannet grupper på to og to. Sammen så graver og undersøker vi en hjertesak som regi studentene pitchet til oss. Må si at mens jeg driver med dette føler jeg meg som Saga Noren i Broen, det er jo mer eller mindre etterforskningsarbeid vi driver med, og det er sykt gøy!

Om ikke så alt for lenge så får vi også med teknikkstudenter i teamene. Så mot slutten av februar reiser regi og teknikk rundt om i Norge på opptak. Ledelsestudentene blir som regel ikke med på opptak, men det betyr ikke at vår rolle i filmen er over. Som filmens produsent har vi mye praktisk og kreativt ansvar gjennom fra start til slutt.

Men dette semesteret skal jeg ikke bare drive med enkamera produksjon. Før jul fikk jeg rollen som manusforfatter på Gullrutens Fagpris. I fjor skrev jeg manusene til prisutdelerne, men i år skal jeg skrive for programleder. Nå sitter jeg i spenning og venter på å se hvem som blir programleder. Tidligere år har det vært blant annet Ida Fladen og Gaute Grøtta Grav.

Når Fagprisen er ferdig i april så er det rett ut i praksis! Forrige uke hadde vi besøk av NRK som snakket om praksisplass og denne uken skal TV2 fortelle hvordan det er hos dem. Du står helt fritt til å finne og velge selv hvor du skal ha praksis så lenge det er relevant for utdanningen. I dag finpusser jeg på både CV og søknad, og prøver å bestemme meg for hvor jeg har mest lyst til å prøve meg. Det er et vanskelig valg når det er så mange kule TV-kanaler, produksjonsselskap og TV-produksjoner der ute.

Om ikke så alt for lenge skal jeg ta meg en liten søndagstur på skolen og filme litt med blogge-buddy og regi student Mathias. Om to uker kommer han med sitt neste blogginnlegg, så nå er det bare å vente i spenning.

PS: Følg TV-skolen på Snapchat for bakom filmer fra produksjoner og annet moro!

26850048_2104042496491705_1856445096511211308_o

Adios for denne gang!