Sliten, lei eller litt oppgitt? LES HER !

Hei lesere, velkommen igjen 🙂

Det er mandag og det er ukas første dag. Ukas «fresheste» start, som enkelte også ville ha sagt. I dette innlegget ønsker jeg å skrive om de «utfordrende» sidene ved studentlivet. For det er ikke slik at vi ikke blir frustrert, eller lei. Og enkelte ganger får vi (jeg) lyst til å kaste oss (meg) på bakken, og bare krølle oss (meg) sammen og gråte under studieforløpet. Men fra en student til en annen ønsker jeg å dele hva som har vært til hjelp for meg til å ikke bryte sammen. For ingen sier at veien til en utdanning vil og skal være enkel, men dersom man står på vil man nå «finale destinasjonen».

Jeg er som student godt i gang med det aller siste semesteret i studieforløpet for å bli barnehagelærer. Og jeg sitter her nå og reflekterer over hvordan tiden har fløyet forbi. For det er litt uvirkelig at det nesten er gått tre fulle år i Hamar.
I løpet av denne tiden har det også enkelte ganger føltes ut som veien til enden har vært helt umulig å oppnå, eller se. Enkelte ganger har jeg tenkt over om dette virkelig er noe jeg «orker» å begi meg på. Jeg har ikke tvilt på yrket, men selve utdanningsforløpet.

Det er i de øyeblikkene både min vilje, mentale styrke og engasjement har blitt satt på prøve. Og de gangene jeg har tenkt, «dette orker jeg ikke har det viktigste og avgjørende for meg vært å ta en «timeout». Sette av tid til meg selv. Tid til å unne meg god mat, musikk, film, og alt det jeg ikke får tid til i en travel studenthverdag. En tid der jeg kobler fra sosiale medier, og kobler til meg selv.

En annen ting som har hjulpet meg er alle de fantastiske menneskene jeg har rundt meg. De oppmuntrer meg, og pusher meg de gangene jeg ikke klarer det selv. Å snakke med dem som står meg nærmest når jeg har følt meg sliten og lei har vært nøkkelen til min suksess så langt.

Jeg tror at flesteparten av oss har en tendens til å glemme oss selv i en stressende, krevende, og aktiv hverdag. Og enkelte ganger har vi ikke tid til å være sårbare, fordi vi skal bare det ene etter det andre. Men det er lov å være sliten, lei og oppgitt.
Men ikke gi opp. Sårbarhet betyr nødvendigvis ikke å legge seg ned og grine foran noen, men kan være noe så lite som å være litt sårbar med «tiden» sin. Sette litt ekstra tid av til seg selv. Og husk!  Ikke vær for tøff mot deg selv, for du er bra nok. Du er akkurat der DU bør være i din livsprosess, du klarer dette. Men for å klare det, må du klare deg.

Jeg ønsker dere en flott mandag, etterfulgt av en fin og produktiv uke. En uke der du tar deg tid til deg selv, og dine behov. Vi ses på Snapchat på onsdag. Si gjerne hei, eller gi meg tilbakemelding på dette innlegget.

Mvh: Ashwi Mire

2 kommentarer om “Sliten, lei eller litt oppgitt? LES HER !

1. Kjempe bra skrevet! Og er enig med at man må ta vare på seg selv, og det er utrolig godt å ha nære venner som kan bistå da man trenger det selv 😊 stå på Ashwi! ❤

1. Tusen takk, Tone!
      Ja venner og familie spiller en kjempe faktor, som student. Og jeg har merket at dem har hjulpet meg opp, og oppmuntret meg de gangene det har vært nødvendig 🙂
      Takk igjen for kommentaren ❤