Music Business og Praksis

Hei folkens!
I går snappet jeg for høgskolen som sikkert noen av dere fikk med dere, og fikk veldig mange spørsmål om hva praksis innebærer, så da tenkte jeg å samle en del svar her for dere idag! Håper dette er nyttig, og det er bare å sende inn spørsmål i kommentarfeltet hvis dere lurer på noe mer.

Hvor lenge varer praksisen?

I utgangspunktet skal praksisen vare fra begynnelsen av Mars til slutten av mai, og er meningen å vare 50 sammenhengende dager hvor studenten også skal ha tid til å arbeide med bacheloroppgaven. Noen er heldige å begynne tidligere og/eller fortsette lenger men dette varierer fra sted til sted.

Hvor har du praksis og hva gjør du?

Jeg har min praksis hos plateselskapet Propeller som holder til i Oslo. I hovedsak er min oppgave her å bidra der jeg kan, enten om det måtte være å oppdatere artistsider på Spotify, forbedre facebooksider eller hjelpe til med katalogen. Nå skal det sies at jeg ikke har vært her så lenge enda, og vil nok finne ut mer og mer hva jeg gjør av faste oppgaver etterhvert. Det er utrolig moro å ha kommet igang i praksis og se hvordan ting funker og lære mer om musikkbransjen og hvordan det fungerer i praksis.

Pendler du mellom Rena og Oslo?

Delvis. Jeg er heldig med at jeg har foreldre som bor rett utenfor Oslo, så derfor er det lett å være her når det er nødvendig i forbindelse med praksis. Rena er jo bare 2 og en halv time unna, så når jeg må dit er det ikke noe problem å ta en kjøretur for å få med meg eventuelle forelesninger eller andre samlinger.

Måtte du skaffe praksisplassen selv eller bidrar høgskolen?

Skolen bidrar med god hjelp, og legger ut informasjon om en god del praksisplasser som vi studenter kan søke på. Hvis man har bekjentskaper eller andre steder man ønsker å søke skader det overhode ikke å ta kontakt med andre steder for å høre om de er interessert i en praksisstudent.

Er praksis obligatorisk?

Det er det ikke nei. Det er fullt mulig å velge å bli på Rena og heller ta et annet fag. Det er allikevel sterkt å anbefale å dra ut i praksis om muligheten byr seg, slik at du blir kjent med mennesker og får prøvd deg frem på hva du vil i musikkbransjen. Musikkbransjen er ikke så stor, og praksis er en ideell mulighet for å bygge nettverk.

Hva handler egentlig linjen Music Business Management om?

Music Business Management går ut på forretningssiden av musikkbransjen.  Utdanningen består av spesialemner om musikkbransjen, samt emner innen markedsføring, økonomi, ledelsesfag og kontrakts- og opphavsrett. Dette er etterspurt kompetanse i bransjen, men det kan dere lese mer om her.

Min mening er at Music Business Management er en ideell studielinje for deg som elsker musikk, men har lyst til å jobbe med businessbiten av det, og ikke det direkte kreative.

Hva er snittet for å komme inn på Music Business Management?

Slik jeg forstår det var snittet for å komme inn ifjor på 3,9. Det kan dere også se mer om her.

Håper dette svarer på noen av spørsmålene deres!

– Andrea, Music Business Management.