Snart starter OL i Pyeongchang

Nå nærmer OL seg med stormskritt. Det er bare 8 dager til de første øvelsene starter, og en uke til åpningsseremonien! Det blir så utrolig spennende å se konkurransene, men også hvordan åpningsseremonien kommer til å se ut i år. Den kommer nok i år til å gi gåsehud som så mange ganger før.

For meg og familien har OL alltid vært hellig. Hos oss er julaften veldig «casual» i forhold til OL for å si det mildt. Det har alltid vært ferdiglaget mat og fullt fokus for å se om det norske flagget blir heist til topps eller ikke. Særlig skiskyting er noe jeg gleder meg til å se. Heldigvis er de rennene på for/ettermiddagen, så jeg slipper å stå opp midt på natten for å se alle konkurransene. Likevel ser jeg allerede nå at jeg kommer til å være litt oppe på natten. Programmet for OL ser for øvrig slik ut i norske tider.

Jeg gleder meg til å se alle utøvere i aksjon, og må si at jeg har så mange favoritter at det nesten ikke er plass til å liste opp alle. For en OL-tropp vi sender til Sør-Korea i år! Likevel synes jeg det er synd å se OL uten Ole Einar Bjørndalen og Petter Northug, da disse er fantastiske utøvere som har gitt mange minnerike stunder. Det er også Ole Einar som har gitt meg det største OL-minnet: da han vant sprinten i Sotsji i 2014, både jeg og pappa satt med tårer i øynene da for å si det sånn.

Noe annet jeg gleder meg til, er å se hva mer som kommer blomstrende i Sør-Korea etter OL. Selv om OL er et idrettsarrangement, kommer det ganske mye annet «ekstra» med i OL-pakka. Dette i form av for eksempel økt turisme, økt kjennskap til landet/byen og ikke minst idrettsarenaene. Eksemplene er mange på hvilke ringvirkninger et OL gir. Dersom de vedlikeholder idrettsarenaene, er dette en stor mulighet til å holde ulike mesterskap og store konkurranser til senere tid.

Lillehammer er et gigant eksempel på dette, man kan si hele byen er et resultat av OL. Vi har i dag Høgskolen, OL-museumet, NTG, idrettsarenaer og mange bygg bygget for OL (for å nevne noe), som i ettertid har gitt oss mange muligheter – og mange turister. Jeg vil tro at hadde det ikke vært OL her i 1994, ville også Lillehammer være en mindre kjent oppoverbakke enn hva den er i dag. Ungdoms-OL satte også sitt preg på Lillehammer, dette særlig for den yngre generasjonen som ikke lenger bader i historier fra den eldre generasjons 94-OL. For studentenes del, ble de nye studentboligene på Olympiaparken laget for arrangementet, noe mange setter pris på.

Til syvende og sist er det selve idretten og utøverne som er attraksjonene. Men som nevnt gir dette enorme ringvirkninger, som senere vil komme godt med. Uansett hva som blir og ikke blir, er denne folkefesten noe jeg gleder meg til å se!

pbblogg

Gyda
2. årsstudent
Bachelor i Markedsføring og ledelse av turismeopplevelser