Hvorfor studere landbruksteknikk?

Nå er vi landbruksteknikkstudenter over halvvegs til en bachelor i landbruksteknikk på Blæstad. Vi har startet blokka Økonomi og entreprenørskap sammen med agronomiklassen og også sammen med noen studenter fra Evenstad. Hvordan det er kan du lese mer om i Siris fine blogg fra forrige uke.

Hvorfor skal man studere landbruksteknikk?
Landbruket er i forandring og utvikling hele tiden. Mekanikken utvikles videre for å møte nye utfordringer i markedet. Det trengs innovasjon og kunnskap for å møte etterspørselen i landbruksteknikken i fremtiden.

Det er mange gode grunder til hvorfor jeg kan anbefale andre å ta landbruksteknikkstudiet. Om man vil jobbe med maskiner og/eller landbruk er det passende med dette studiet, men det passer til så mye mer også.

Det er en veldig god grunn for å starte/drive eget foretak. Enten om man blir gardbruker og bonde, eller om man finner på noe smart landbruksteknisk innovasjon og kan jobbe videre med det. Noen fortsetter som maskinentreprenører. Det finnes ikke mange utdanninger innen akkurat landbruksteknikk. Dette gjør at de studentene som går ut blir ettertraktet.

Jeg er ikke den som trur på det dem sier at om du studerer det her og det der, så er du garantert jobb. Jeg har mer trua på at om man gjør det man vil så ordner resten seg.
Om man er flink, prøver sitt beste og jobber hardt får man det til og går det ikke allikevel får man ordne hindringene når de kommer.

Årsaken til at jeg begynte på landbruksteknikk på Blæstad var hovedsakelig på grunn av at de fortsatt har en liten del med praktisk tillempning til noen av fagene. Det var det viktigste for meg. Det å få prøve ting praktisk med erfarne folk rundt seg gjør at man får en helt annen tilnærming og trygghet til fagene/tingene enn om det bare hadde vært teoretisk.  Det å kunne ordne ting som ikke fungerer. Eller i hvert fall skjønne hvorfor ting ikke funker, det var noen av de tingene jeg ville lære mer om. Derfor valgte jeg landbruksteknikk.

Elisabeth,
Bachelor i landbruksteknikk