Eiendomsmegling som studie

Hei igjen!

I dag tenkte jeg å fortelle litt om hvilke fag vi har dette semesteret. Vi er nå på semester 2 av 6 og det merkes at nå er vi endelig igang igjen. Her kan dere se hvilke fag som er når i studiet. Siden jeg ikke tar det normale løpet vil jeg forklare litt om hvilke fag jeg har og hvordan det foregår.

Hvilke fag skal man egentlig ha og hvilke tar jeg?

Man har som regel fire fag hvert semester og de fagene som egentlig er dette halvåret er: Praktisk eiendomsmegling 2, jus 1, informasjonskompetanse- og metode 1, og ett valgfag som dere kan se i oversikten.

Jeg nevnte i det forrige innlegget mitt at jeg har tatt noen fag tidligere, noe som gjør at jeg ikke har jus 1 dette semesteret. Jeg tar istedenfor skatte- og avgiftsrett for eiendomsmeglere. I tillegg tar jeg prosjektledelse som valgfag. Man skal ha tre av disse og jeg har allerede fått innpass på to valgfag. Dette gjør jeg for å fylle opp så det blir fire fag per semester og færre fag å fokusere på fremover mot bacheloroppgaven.

Når man starter på høgskolen får man en studieveileder, noe som er til ekstremt god hjelp. Har man tatt fag på en annen høgskole tidligere, kan man få innpass på disse om det tilfredsstiller kravene på fag du skal ha senere og søker innpass for. Dette er ikke like lett å få til å gå opp selv med tanke på timeplan og oppmelding til undervisning og eksamen, men med studieveilederen din så løser det meste seg veldig fint. Må bøye meg i støvet for hvor dyktig Åshild er!!

Litt om fagene jeg tar, trykk på navnet til faget for å lese mer om emnet:

Praktisk eiendomsmegling er et fag som omfatter alt som har med eiendomsmegling å gjøre. Dette faget er delt inn i 3 deler og vi er nå på del 2. Du må ha bestått praktisk eiendomsmegling 1 eksamen for å gå videre i faget og ta eksamen på neste del. Som regel har man stor interesse for faget når man velger å gå denne studieretningen, og dette faget syntes jeg personlig er superspennende å ha. Du får innsikt i så mye mer enn hva man ser og tror om yrket. Du må ha tungen rett i munnen til enhver tid og ha kontroll på lover og regler som brukes av deg som megler. I faget har vi også noen forskjellige forelesere, dette er personer som jobber innad i yrket selv, som for eksempel en megler, en takstmann og en advokat. Dette er noe jeg syntes er veldig fint, fordi de er ute i «felten» og er oppdatert på endringer som skjer. Nå er det ikke så utrolig lenge siden vi startet opp igjen etter jul, men jeg gleder meg stort til fortsettelsen.

Informasjonskompetanse- og metode 1 er ett teoretisk fag som omfatter mye om forskning på forskjellige ting. Det å finne et spørsmål og en problemstilling, men også det å finne ut om denne problemstillingen er mulig å forske på etterpå. Det er litt komplisert dette faget, men jeg tror vi kommer til å skjønne mye mer når vi får startet å jobbe med oppgaver og har hatt flere forelesninger. I dette faget er det en innlevering som skal skje i gruppe, det samme er eksamen! Dette blir spennende å prøve ut.

Prosjektledelse sier mye i navnet om hva faget dreier seg om. Det er om ledelse, det med nye prosjekter og gjennomføringene av disse for eksempel. Siden jeg tar skatte- og avgiftsrett i tillegg måtte jeg følge forelesningen til deltidsstudentene så disse fagene ikke skulle kollidere med tanke på forelesningene. Har derfor ikke hatt så mye av dette faget ennå, da deltidene kun har en samling i måneden,  hvor det er forelesning to dager etter hverandre hver 4. uke. Faget virker veldig spennende og lærerikt så langt.

colourbox19429126.jpg

Skatte- og avgiftsrett for eiendomsmeglere har ikke startet enda dessverre. Det starter i uke 6, så her kan jeg ikke gå noe inn på hva faget dreier seg om annet enn hva som står i emnebeskrivelsen. Jeg kan tenke meg at det er mye om skatter og avgifter samt en del lover og regler. Dette er ett fag jeg gleder meg til å starte opp med og finne ut mer om.

Det var litt kort om hvilke fag jeg skal jobbe med denne våren, og det går utrolig fort til mai og eksamensperioden! Da er det bare å henge i! 😀

Håper dette hjalp deg med å finne svar på hva du lurte på og at du også vil studere eiendomsmegler på Rena.

Vi snakkes senere!

//Cathrin