Ett år ble til tre

Jeg startet på Blæstad høsten 2016. Jeg skulle gå et årsstudium i agronomi. Jeg hadde allerede en bachelor, og tenkte: hva skal jeg nå med to? Ukene og månedene gikk. Jeg tilegnet meg ny kunnskap for hver dag som gikk, og trivdes godt.
Jeg ringte hjem til pappa og stilte han spørsmål om drifta, om hvorfor han gjorde sånn og ikke sånn. Hvorfor valgte han den forhandleren, hvorfor sprøyta naboen mot det, hvorfor høsthvete i år? Han svarte med iver og ofte irritasjon. Men jeg skulle jo bare gå ett år, og sa til mine medstudenter at det var 8% sjanse for at jeg kom tilbake til Blæstad etter sommeren. Sommeren gikk. Jeg jobba hjemme på gården, og syns det var like moro som før. Spørsmålene til far ble flere. Svarene ga mer mening. Jeg hadde søkt meg videre på bachelor, just in case, før sommeren.

Jeg skjønte at jeg ikke fant noe mer nyttig å gjøre enn å fortsette på Blæstad. Så nå sitter jeg her. Godt over halvåret etter jeg sa at jeg ikke skulle fortsette.Og det angrer jeg ikke på i dag.

Jeg trives fortsatt godt, og søknadsprosessen fra årsstudium til bachelor gikk knirkefritt. Skolen var veldig behjelpelig med det. Man lærer veldig mye hvorfor her. Og hvordan. Og man skal ikke kimse av den kunnskapen man trenger for å kunne drive et gårdsbruk eller for å gi råd til en gårdbruker eller for å jobbe innenfor jordbrukssektoren.

Så nå er det tid for å velge tema, retning og veileder for bachelor-oppgave. Det er ett år til vi skal skrive oppgava, men noen ønsker kanskje å være med på forsøk/utføre de selv, og da kan det hende vår/sommer/høst egner seg best til det. Jeg har ikke valgt enda, men jeg har mange idéer, og kan ikke vente med å skrive en ny bachelor-oppgave. Jeg er ikke ironisk hvis det skulle være tvil.

Jeg er uansett veldig fornøyd med å ta to år til på Blæstad. Studiet er som jeg forventet med dyktige forelesere, variert undervisning og godt studentmiljø. Kunnskapsnivået på gården er høyt, og jeg prøver å dra nytte av det i størst mulig grad. Nå er det allerede februar. Om ikke mange måneder begynner våronna og et nytt fag. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

27951405_10155100778856373_580323835_o

Siri Josefine