Slik søker du utveksling

Jeg har snart vært 2 uker i Sør-Afrika – og jeg digger det! Utveksling er fantastisk.

I går var vi på Muizenberg beach etter forelesning, i dag skal vi på en vingård i Stellenbosch og i morgen går turen til Cape Town.

Forrige innlegg handlet om hvorfor jeg valgte å reise hit og at det faktisk ikke trenger å koste mer å studere i utlandet enn hjemme. Mange lurer på hva de gjør for å søke og siden det er under en uke til søknadsfristen skal jeg prøve å forklare litt ABC-for-utvekslingssøking.

1. Velg når og hvor

Om du har bestemt deg for å reise må jeg si GRATULERER! Du kommer til å oppleve så mye. Det neste valget du må ta er hvor og når. For noen er dette veldig lett. Kanskje du vil reise til en plass du har vært før, kanskje du snakker spansk og vil reise til et spansktalende land, eller kanskje dagens åpning av vinter-OL i Pyeongchang gjør at du vil bo i Sør-Korea et semester. Det faktum at Høgskolen i Innlandet har mange avtaler i hele verden gjør egentlig valget bare vanskeligere. Her er internasjonalt kontor til stor hjelp og kan bistå med både informasjon og veiledning. Jeg anbefaler deg å ta kontakt med de så tidlig som mulig!

Jeg hadde lyst å reise til flere plasser, og jeg tok derfor kontakt med personer som hadde studert de lærestedene jeg vurderte for å få et innblikk i hvordan det faktisk er å studere der. Det burde du også gjøre! Det finnes også mange reisebrev på nettet. Google is king!

Når det gjelder tidspunkt varierer dette på tvers av studieprogram, så her må du høre med studielederen din om når du har mulighet.

2. Fyll ut online søknadsskjema

Når sted og tidspunkt er valgt måtte jeg fylle ut et online søknadskjema. Studerer du på Blæstad, Elverum, Evenstad, Hamar eller Rena kan du trykke her. Fristen er 15. februar for utveksling i høstsemesteret og 15. september for utveksling i vårsemesteret.

På søknadskjemaet fyller du ut litt grunnleggende informasjon om deg selv, når du vil reise, rangerer dine topp 3 ønsker, redegjør for dine engelskkunnskaper (noen partnerinstitusjoner krever karakteren 4 eller mer i engelsk fra videregående, hvis du ikke oppfyller dette kravet må du ta en engelsktest) før du til slutt skriver et lite motivasjonsbrev for utvekslingen.
Dette er ganske lett!

3. Møte med internasjonalt kontor

Når søknaden var behandlet ble jeg innkalt til et møte med internasjonalt kontor. Veien videre herfra varierer med tanke på studieprogram og valgt studieinstitusjon. Her vil internasjonalt kontor hjelpe deg videre på spørsmål knyttet til alt fra bolig, søknad til skolen, finansiering, valg av emner, godkjenning av emner (veldig viktig), forsikring, visum osv. Etter møtet vil du skjønne at det er mange skjemaer som skal fylles ut. Du får veiledning og oppfølging av internasjonalt kontor hele veien, men det er mye som du må gjøre selv. Du må velge hvor du skal bo, hvilke emner du skal ta og kanskje du må reise til ambassaden for å søke visum, så det er lurt å forberede seg på at dette kan ta litt tid.

4. Søk Lånekassen om penger

Det er først nå som jeg har blitt kjent med folk fra andre land at jeg skjønner hvor heldige vi er som har Lånekassen. De er generøse når det kommer til utveksling. Du finner mer informasjon om hvordan du skal søke om penger her.

Jeg håper du velger å søke!

På bildet over er Simon. Simon er naboen min. Han er fra Canada, studerer ingeniør og ja, det langet håret lyver ikke, han digger å surfe. Vi dro på stranda rett etter forelesning i går, og han var på stranda igjen i dag tidlig for å få med seg soloppgangen før dagens forelesning. Så om du er gira på å møte folk som Simon, liker stranda og ønsker å surfe neste semester må du søke før 15. Februar #hvaventerdupå.

Gå inn på inn.no/utveksling for mer info.

Maurits Wesøe // Bachelor i organisasjon og ledelse

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s