Lillehammer som reiselivsdestinasjon

Lillehammer er ikke bare en veldig fin studentby, Lillehammer er også er en svært fin by for turister. Mange kommer til Lillehammer som turister både sommer og vinter. Dette for å gå på ski, gå på fjellet, sykle eller besøke en familiepark.

Litt ovenfor Storgata ligger Olympiaparken, hvor det kommer mange busser med turister hver eneste dag, dette bare for å gå opp hoppbakken. OL-turismen er noe av det viktigste for Lillehammer. De ser på gamle OL-arenaer, byen og kanskje tar seg en tur i den vakre naturen. Det er noe av det fineste med Lillehammer. Du kan gå i Storgata full av mennesker i helgene, og bare kjøre et lite stykke uansett retning å se vakker natur.

Lillehammer er egentlig kjent for å være en vinterby, men det er blitt gjort store tak for også trekke turister om sommeren. BOB-og akebanen like ovenfor Hunderfossen brukes ikke lenger av bare idrettsutøvere. De har satt hjul på bobene slik at man nå også kan kjøre disse på sommerstid, noe som faller godt i smak. I tillegg har skidestinasjonen Hafjell tatt godt vare på mulighetene som ligger der, så på sommertid kan man få kjenne et ekte adrenalin-kick på sykkel.

I tillegg har vi familieparkene Lilleputthammer og Hunderfossen. Disse ligger blant annet rett ved Hafjell, med mange hoteller og muligheter i dette område. I tillegg er det mange arrangementer som foregår her. Maihaugen er også et sted hvor man kan ta med hele familien til ulike museum. Her kan man se alt fra gammel historie til alt om OL-historien. Det vil si at man kan finne noe for de aller fleste.

Som du kan se har Lillehammer svært mange aktiviteter og fasiliteter man kan se og benytte seg av. Dette skaper opplevelser for turistene, enten det bare er å få oppleve vinterbyen eller få en fin ferie. Alt dette gjør Lillehammer til en stor reiselivsdestinasjon, og gir grunnlag for et svært minnerikt opphold i Lillehammer!

pbblogg

Gyda
2. årsstudent
Bachelor i Markedsføring og ledelse av turismeopplevelser