Hvorfor bli lærer?

Grunnen til at jeg trodde at læreryrket kunne være noe for meg, var fordi jeg satt å vrengte hjernen etter yrker med en variert hverdag. Jeg hadde nettopp avsluttet en 2 årig interiørutdanning der en skjermpreget arbeidshverdag eventuelt ventet meg. Å sitte ved en skjerm dag ut og dag inn var ikke bra for hode og kropp, og det var da jeg kom på at læreryrket kunne være løsningen! Jeg søkte på GLU 5-10 på resttorget den sommeren, kom inn og har ikke tvilt eller angret siden.

COLOURBOX18072059

Det har vist seg å være et riktig valg for meg da jeg har trivdes med undervisningen jeg har hatt på Høgskolen og praksisen. Jeg er nå i praksis på 8 trinn og får virkelig følt på kroppen hvordan hverdagen kommer til å bli. En dag i praksis kan starte med engelsk undervisning og man har hver sin tur med inspeksjon, og dermed mulighet til å være ute. Jeg underviser i naturfag, og lagde i går en fysikkprøve som elevene skal ha på fredag. Denne prøven ble laget i et program kalt Forms. Da utfører alle elevene prøven på sine iPad’s og den blir automatisk rettet siden jeg har lagt inn de riktige svarene. Teknologi og valgfrihet gjør at du faktisk kan tilpasse det meste til dine elever og deg selv.

5 gode grunner til å bli lærer

• Variert hverdag
  • Positiv innvirkning på barn/unge
  • Lange ferier
  • Du underviser i fag/temaer du brenner for
  • Frihet til å forme timene slik du vil

Skjermbilde 2018-02-13 kl. 16.32.50

Min uke kan se ut som planen overfor. Unntaket er at torsdag er det planlagt vinterdag ute. Man er med på møter, samarbeider med andre lærere og lærer av hverandre. Vi vet aldri hva dagen bringer. Er noen syke kan du bli spurt om å undervise i et fag du ikke har. Dette ble jeg spurt om i forrige uke, en vikartime i naturfag (riktignok et fag jeg har). Men dette var på et helt annet trinn og et tema jeg ikke har undervist i før. All erfaring er god erfaring, man må ta de sjansene man får som lærerstudent. Da blir man bedre rustet når man starter i jobb, og det såkalte praksissjokket blir ikke-eksisterende.

Ida 3. årsstudent / GLU 5-10