Planlegging av bacheloroppgave

Tiden går unna for oss som studerer landbruksteknikk. Jeg er over halvveis i studiet, og det fører med seg tanker og planlegging av den kommende bachelor-oppgaven.
Man føler at det nærmer seg når tredjeklassingene har bachelorskrivingsblokka. Mange er hjemme og skriver, noen er på utveksling, mens en og annen sitter i et stille hjørne på studiestedet for å jobbe med den valgte oppgaven.

For å få en god start og komme i gang i tide skal vi det andre året levere inn en plan på hva vi vil skrive om og hvem som blir vår individuelle veileder. Det er altså mye tenking fram og tilbake hos de fleste. Dette innebærer gjerne møter med de ulike lærerne og planlegging på ulike stadier. Det er mulig å gå sammen to studenter å skrive om samme prosjekt i et samarbeid, men selvfølgelig som to separate innleveringsoppgaver.

Vi har fått en god forelesning med Aage Rognsaa med tips og triks om hvordan vi ikke skal gjøre/skrive bacheloroppgaven, og hvordan det anbefales å legge opp arbeidet.
I tillegg har vi hatt en samling med noen av lærerne våre der de ga oss informasjon om de forskjellige mulighetene innenfor de ulike fagene. De hadde noen eksempler på mulige problemstillinger og eksisterende prosjekter i samarbeid med andre aktører i landbrukssektoren. Mange ble nok inspirerte, men det er slettes ikke lett å velge.
Med andre ord- det finnes nærmeste uendelige muligheter å velge mellom når det kommer til bacheloren.

Mange bruker bacheloren som en trampoline rett ut i arbeidslivet. Enten ved å skrive om noe man er ordentlig interessert i, eller kanskje i samarbeid med et foretak man ønsker å jobbe hos.

Høgskolen har et flott system der man kan gå inn i databasen brage (link) og lese mange av de beste bacheloroppgavene fra tidligere år. Det kan hjelpe på å se hvordan andre har skrevet, valgt og lagt det opp. Det anbefales å sjekke om man trenger mer inspirasjon!

Elisabeth,
Bachelor i landbruksteknikk
Årsstudium i landbruksteknikk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s