Forventninger til praksis

1. mars starter jeg å være i praksis fire dager i uken. Men jeg har allerede fått sjansen til å tjuvstarte litt med å være der to dager i uken fra januar av. Jeg er veldig glad for at jeg går et studie der vi har muligheten til å være i ekstern praksis, så vi virkelig får muligheten til å prøve ut kunnskapene våre og se hva vi vil fordype oss mer i innenfor bransjen.

What to do?

Det er nettopp dette som er min største forventning til praksisperioden – å få muligheten til å prøve meg frem. Ofte vil det være slik at man i praksis har lange dager med ikke så alt for mye å gjøre, og da er det bare å gripe sjansene til å bidra der man har mulighet. Det er den eneste måten å lære på. Jeg håper jeg etter noen måneder i praksis vil vite mer om hvilken del av musikkbransjen jeg ønsker å jobbe i. I tillegg ønsker jeg å lære mer om mine styrker og svakheter. Jeg har et mål om å gå videre til å ta en master i markedsføring når jeg er ferdig med praksisen også, så jeg håper så klart at denne perioden kan være med å forberede meg til det.

For de av dere som ikke vet det så har jeg min praksisperiode hos plateselskapet Propeller som holder til i Oslo, og jeg stortrives så langt!

Som nevnt er mitt hovedmål med praksisen å finne ut hva jeg ønsker å drive med. I tillegg er det en morsom tid med å få nye bekjentskaper og delta på ulike arrangementer som skjer i bransjen. Praksisplassen min er i et mindre selskap som gir meg mulighet til å jobbe litt med mange ulike deler av bransjen.

20180221-IMG_3785

I går på Snapchat fikk jeg et spørsmål om man må gå frem selv for å få praksis eller om man blir tildelt praksisplass av skolen. Svaret er at skolen ikke deler ut plasser, og praksis er kun et valgfag, så du er nødt til å søke deg til ulike plasser selv. Når det er sagt så stiller skolen opp med en haug med ulike plasser man kan søke på, men her konkurrerer du med alle de andre studentene på ditt trinn, og kanskje flere. Det er også mulig å finne en praksisplass på egenhånd så lenge skolen godkjenner plassen som relevant for studieløpet.

Mens vi er i praksis så skal vi jo også skrive bacheloroppgave, så det er viktig å finne et sted som gir deg tid til å gjennomføre denne også.

//Andrea, Music Business Management