Å kombinere studier med fritidsaktiviteter

Som student i animasjon og digital kunst på andreåret har jeg ikke bare skolen å tenke på. Jeg har egen hest, jobber litt og er med venner. Det er ikke bare-bare å kombinere alt dette og fortsatt få nok søvn, men jeg har mine måter å holde styr på hverdagen.

Når jeg flytte til Hamar var hesten med på lasset. Siden dag én på skolen har jeg hatt hesten i bakhodet. Det som er så bra med dette studiet er at på førsteåret er det bare tre forelesningsdager i uka. Resten av uka skal man bruke på å jobbe selvstendig etter hva man har lært på forelesning. Det jeg har gjort er å dra tidlig i stallen på dager jeg har «fri» for å komme tilbake på ettermiddagen og jobbe resten av dagen med skolearbeid.

Men så har jeg også jobb som servitør. Der jobber jeg en gang på ukedagene og annenhver helg. Det bruker generelt å gå bra, siden jeg baserer meg på å gjøre mye skolearbeid i uka, slik jeg kan ta fri fra skolearbeid i helga med god samvittighet.

Screenshot (47)

Bilde over: En skulptur som jeg jobbet med i juleferien.

Når det kommer til å være med venner er det ikke så vanskelig å sette av tid som man kanskje skulle tro. Siden alle vennene jeg har i Hamar er enten i klassen min eller generelt spillinteresserte, er det lettere å reise bort på besøk for å så arbeide med skoleoppgaver sammen. Senest i går var jeg med flere venner samtidig med at jeg fikk jobbet med skolearbeid. Det er supert å gjøre det slik istedenfor å jobbe alene, siden jeg enkelt kan spørre om andres synspunkter eller hjelp.

Av og til blir det litt mye av det gode blandet med studier, så jeg har en fôrrytter som tar seg av hesten de dagene jeg ikke har mulighet selv. Så jeg har mulighet til å ta en dag fri for å fokusere på skolen og arbeid. Noe som passer innmari godt!

Nå i det siste har det vært frem og tilbake med veterinærbesøk på grunn av helsen til hesten, men allikevel er det mulig å få det til å gå opp. Man må bare ha viljestyrke til å få det til å fungere. I tillegg er lærerene utrolig flinke med oppfølging og lærestoff, så det er mulig å få fortløpende tilbakemeldinger på mail og videotutorials fra det som skal bli gjort i timen. Slik man kan forberede seg til en forelesning, og om man trenger det repetere i etterkant.

Screenshot (70)

Bilde over: I det siste har jeg testet ut et nytt program. Her jobber jeg med en oppgave vi har om anatomi.

Det er bare deg selv som setter grenser, og det jeg har opplevd med dette studiet er at det er så mange muligheter! Vi kan stort sett arbeide i eget tempo, egne programvarer, og egne stiler. Jeg har begynt å bruke Zbrush som på bildet over. Det er ikke noe vi bruker på skolen, men jeg får allikevel levere oppgaver som jeg har laget i programmet. Jeg føler at det er fokus på å bli flink på sin egen måte og i eget tempo, noe som er veldig betryggende og ikke minst noe som gir meg mer motivasjon i skolen.

Mathilde Kvernland / Bachelor i Animasjon og Digital Kunst