Hvorfor studere eiendomsmegling?

Hei og god lørdag alle sammen!

Håper dere har hatt det bra siden sist, og nå er det på tide med et innlegg igjen! 😀

I dag skal jeg skrive litt om hvorfor man skal studere eiendomsmegling! Jeg tenkte å ta for meg litt om hvilke interesser man bør ha og hvordan man bør tenke ved å gå et slikt studie, hvorfor jeg valgte denne retningen og hva jeg tenker om studiet så langt.

Hvilke interesser bør du ha og hvordan skal man tenke?
Det sier seg litt selv at man bør ha en stor interesse for å se på hus i alle farger og fasonger, men også være en selger, for det er jo det vi faktisk blir. Du må også like å snakke med andre mennesker, samt hjelpe de og like utfordringer. Det du bør tenke over i forkant av at du eventuelt søker et studie som eiendomsmegling, er at det ligger mye mer bak enn bare å sitte på et kontor og reise ut på visning i ny og ned. Jeg sier ikke dette for å skremme noen, men dette er noe som MANGE ikke tenker over før man starter på et slikt studie, meg selv inkludert.

Jeg har flere ganger blitt overrasket over hvor mye mer som ligger bak det å være en god megler enn hva mange tror. Det er utrolig spennende å se «bak kulissene» og undersøke hvor mye som ligger bak for å få ut en god annonse, klare å gjennomføre en trygg budrunde og ikke minst skaffe alle disse oppdragene. Du burde gå inn med innstillingen om at det er et krevende studie selv om man kanskje ikke tror det. Du skal gå på skolen i tre år og har nye fag hvert semester, så det vil si at man har mange forskjellige fag.

I mitt forrige innlegg la jeg ut studentplanen der kan man se hvor mange forskjellige fag studentene har, og det er noen som er vanskeligere enn andre. Ønsker du å se på denne oversikten igjen kan du trykke her. Jeg mener at for at du skal lykkes innen denne studieretningen trenger du stå på vilje. Du må virkelig går inn for å klare dette. Du trenger nok ikke å være et skolelys og super flink på skolen, man må bare ha lyst til å klare det.

Hvorfor valgte jeg eiendomsmegling på Rena?
Jeg har prøvd litt av hvert av studieretninger. Det jeg alltid har vært sikker på er at jeg skal jobbe med mennesker, men jeg har vært usikker på hvordan. Jeg har tidligere prøvd å jobbe med barn, etter det prøvde jeg sykepleie, men dette var ikke noe for meg. Jeg søkte da litt rundt på forskjellige studieretninger og kom inn på eiendomsmegling. Dette var da på BI hvor jeg startet i 2014. Her trivdes jeg veldig godt med den lille gjengen jeg fikk i klassen, men det ble for dyrt å gå der og upersonlig med tanke på å få hjelp fra forelesere. Misforstå meg rett, de er kjempeflinke på BI også, men de har for mange studenter slik at tiden deres er for knapp. Jeg ville jo ikke gi opp denne utdanningen, så jeg begynte å jobbe slik at jeg kunne spare opp for å fortsette, helt til jeg fant ut at de hadde denne linjen på Rena også! Da var det ikke tvil om hvor jeg skulle gå. Etter at jeg startet her har jeg angret litt på at jeg i det hele tatt startet på BI. HINN Rena er mye mindre, noe som vil si at du får et mye tettere bånd med hele klassen og foreleserne. Jeg har endelig funnet min retning og hvordan jeg skal kunne jobbe med mennesker, slik jeg alltid har hatt lyst til!

Jeg skal helt ærlig si at jeg ikke trodde det var så krevende å gå dette studiet, men det har overrasket meg flere ganger hvor mye som forventes av deg. Du har som sagt nye fag hvert semester, som da vil si at du har eksamen i hvert eneste fag både før jul og før sommerferien. De aller fleste fag har også en obligatorisk oppgave som må leveres før du får gå opp til eksamen. Man tar kanskje litt for lett på det å studere på høgskole til tider, fordi de fleste retninger har ikke obligatorisk oppmøte, slik at det er lettere å ta seg en dag fri, eller kanskje velge jobb foran forelesning. Gjør man dette kan det være vanskelig å henge med og får det veldig travelt før eksamen. Den kommer alt for fort hvert år! Lover dere det! Følg med fra start så går det meste bra 😀

Hva tenker jeg så langt i studiet?
Så langt i studiet trives jeg veldig godt.  Det er utrolig spennende med de fagene som går inn på hvordan det er å megle, hvilke lover og regler som finnes, hvilke fallgruver man kan komme i osv. Her må man virkelig ha tungen rett i munnen for å ikke gjøre noe feil. Det kan virke veldig uoppnåelig og tungvindt når man sitter i forelesning å skal lære alt dette her. Det jeg tenker da jeg føler at det her kommer ikke til å gå er at man alltid har noen man kan spørre når man sitter på kontoret. Man er aldri alene når man er nyutdannet og man blir aldri utlært!

Når man er ferdig på skolen så er man ikke ferdig utdannet. Jeg skal da jobbe to år som eiendomsmeglerfullmektig, og da har jeg med en ansvarlig megler hele tiden, og denne personen må godkjenne alt du gjør. Det er her man lærer hvordan ting skal gjøres til den dagen du står «alene» som eiendomsmegler.

Etter praktisk eiendomsmegling 1 eksamen er bestått får man noe som heter medhjelperbevis. Dette er et bevis på at du har tatt eksamen og kan jobbe som medhjelper på et meglerkontor. Det er forskjellig fra kontor til kontor hvor mye du får lov til å gjøre, men hovedsakelig skal du være meglerens høyre hånd og hjelpe til med det meste kontorarbeidet. Erfaring er viktig uansett hvor man skal jobbe, så jeg gleder meg til jeg kommer ut i en slik jobb selv. Jeg har fått beviset og forbereder meg på å søke jobb i nærmeste fremtid! 😀

Og med det så sier jeg takk for meg!

//Cathrin